Ασημένιο μετάλλιο στη Δανία για τους Μάντη και Καγιαλή

Ασημένιο μετάλλιο στη Δανία για τους Μάντη και Καγιαλή

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο», είχαν δηλώσει ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής, πριν από λίγες ημέρες, στην «Κ», και το πέτυχαν. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 του Ορχους (Δανία), οι ιστιοπλόοι μας κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο σε έναν αγώνα όπου είχαν συγκεντρωθεί οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου (ήταν όπεν). Το άλλο ελληνικό πλήρωμα, οι Καμπουρίδης – Παπαδόπουλος πλασαρίστηκαν στην 16η θέση.

«Τα αποτελέσματα ήρθαν όπως τα θέλαμε. Ο αγώνας ήταν πιεστικός και ανταγωνιστικός. Είχαμε, επίσης, περίεργες και ασταθείς καιρικές συνθήκες», δήλωσε στην «Κ» ο Παύλος Καγιαλής.

Η διοργάνωση της Δανίας αποτέλεσε για την ελληνική ιστιοπλοΐα το πρώτο από τα τρία κριτήρια για το ποιο πλήρωμα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Εμείς δεν εστιάσαμε στο θέμα της πρόκρισης. Από την πρώτη στιγμή στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο για τη χώρα και όχι να "σφαχτούμε" με τους συναθλητές και συμπατριώτες μας», τόνισε ο Παύλος Καγιαλής.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γερμανοί Γκερτζ – Σιμάσκι και το χάλκινο οι Ρώσοι Σοζίκιν – Γκριμπάνοφ. Επόμενος στόχος για τους ιστιοπλόους μας είναι το προολυμπιακό του Ρίο, ενώ τον Οκτώβριο θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

• Οι χαμηλοί άνεμοι στο Κίνγκστον του Καναδά δεν επέτρεψαν χθες να γίνουν ιστιοδρομίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των λέιζερ. Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, ο Βαγγέλης Χειμώνας είναι 61ος και ακολουθούν ο Αντώνης Μπουγιούρης (65ος) και ο Ανδρέας Περδικάρης (138ος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή