Απίστευτα άλματα στο επί κοντώ

Απίστευτα άλματα στο επί κοντώ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαλανόλευκοι χρωματίστηκαν οι… αιθέρες στο Παρίσι. Στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Γαλλίας, ο Κώστας Φιλιππίδης και η Νικόλ Κυριακοπούλου βελτίωσαν τα δικά τους πανελλήνια ρεκόρ και κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις σε άνδρες και γυναίκες στο επί κοντώ. Πολύ καλός ήταν και ο Κώστας Δουβαλίδης, που ισοφάρισε το ρεκόρ στα 110 μ. εμπ., σε μία γρήγορη κούρσα.

Ο Κώστας Φιλιππίδης κατάφερε να περάσει πάνω από τα 5,91 και έγινε ο 4ος αθλητής στον κόσμο που «ανέβηκε» πάνω από αυτό το ύψος. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα κατέκτησε την πρώτη θέση με δεύτερο τον Τιάγκο Μπραζ (5,86) και 3ο τον Σαμ Κέντρικς (5,81). Ο ρέκορντμαν Ρενό Λαβιλενί περιορίστηκε στην 6η θέση.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κώστας Φιλιππίδης είχε υπερβεί τα 5,85 και όλα δείχνουν ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Μάλιστα, στο Παρίσι τοποθέτησε τον πήχη στα 6,01 αλλά δεν κατάφερε, αυτήν τη φορά, να οικειοποιηθεί το ύψος. Ηταν η δεύτερη νίκη του αθλητή μας στην εφετινή διοργάνωση.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου αναδείχθηκε «διαμαντένια βασίλισσα» στο Παρίσι. Κατέκτησε την πρώτη θέση και με 4,83 βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ, πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και έγινε η νέα κάτοχος του ρεκόρ στο θεσμό του Ντάιαμοντ Λιγκ. Η Ελληνίδα αθλήτρια τοποθέτησε τον πήχη στα 4,90 αλλά δεν κατάφερε να ανεβεί σε αυτό το ύψος. «Δεν ήταν εύκολος ο αγώνας. Τις περισσότερες από αυτές τις αθλήτριες θα τις αντιμετωπίσω και στο Πεκίνο. Εχω την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, για εφέτος, αλλά υπάρχουν πολλές ικανές αθλήτριες», δήλωσε η Νικόλ Κυριακοπούλου. Δεύτερη ήρθε η Γιάρισλε Σίλβα με 4,73 και τρίτη η Φαμπιάνα Μούρερ με 4,63. Η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε στα 4,38.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση και του Κώστα Δουβαλίδη. Αγωνίστηκε με πρόβλημα στον προσαγωγό αλλά, παρ’ όλα αυτά, ισοφάρισε στα 110 μ. εμπ. το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (13.34). «Ενιωσα μέσα στην κούρσα ότι ήμουν δυνατός και, παρά το πρόβλημα στον προσαγωγό, μου βγήκε αυτή η επίδοση. Φυσικά και ήθελα ο χρόνος να πήγαινε πιο κάτω, ίσως γίνει στον επόμενο αγώνα», δήλωσε ο πρωταθλητής.

Ανοδική είναι η πορεία και του Αντώνη Μάστορα. Στο άλμα εις ύψος ξεπέρασε τα 2,29 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ του στη θερινή σεζόν. Δοκίμασε στα 2,32 και απέτυχε. Με τα 2,29 «έπιασε» τα όρια και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η διοργάνωση στο Παρίσι απέδειξε ότι το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Ο Ασάφα Πάουελ έτρεξε τα 100 μ. σε 9,81, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα γυναικών η Αν Φρέιζερ Πράις έκανε 10.74 (καλύτερη επίδοση χρονιάς). Στα 400 μ., ο χρυσός Ολυμπιονίκης Κιράνι Τζέιμς (Γρενάδα) έχασε από τον Νοτιοαφρικανό Γουέιντ Βαν Νίκερκ (43.96 ρεκόρ Αφρικής).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή