Νικηφόρα πρεμιέρα της εθνικής Νέων

Νικηφόρα πρεμιέρα της εθνικής Νέων

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το δεξί μπήκε η Εθνική μας ομάδα στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων που διεξάγεται σε Βέροια, Κατερίνα και Λάρισα. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα νίκησε σχετικά εύκολα μπροστά σε περίπου 3.500 φιλάθλους, την Ουκρανία με 2-0 χθες βράδυ στη Βέροια και κινείται, πλέον, σε τροχιά πρόκρισης στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τους Ορφανίδη (20΄) και Καραχάλιο (76΄).

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ ήταν ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του τερματοφύλακα Κότσαρη, ο οποίος είχε αρκετές αποτελεσματικές επεμβάσεις με πιο χαρακτηριστική τη διπλή απόκρουση στο 57΄ του αγώνα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο κρίθηκε κατά κύριο λόγο και η αναμέτρηση, αφού οι Ουκρανοί στη συνέχεια έδειξαν να χάνουν τα ψυχικά τους αποθέματα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 13΄ όταν ο Μποριατσούκ από πλεονεκτική θέση απέτυχε να ανοίξει το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κοβαλένκο έχασε νέα ευκαιρία για την Ουκρανία. Στην πρώτη της καλή στιγμή, η Εθνική Ελλάδας ευτύχησε να προηγηθεί, όταν ο Κουλούρης τροφοδότησε τον Ορφανίδη, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Εως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Ουκρανοί πίεσαν προκειμένου να φθάσουν στην ισοφάριση, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική Ελλάδος έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 48΄ με τον Κουλούρη. Στο 57΄ ήρθε η διπλή σωτήρια επέμβαση από τον Κότσαρη, ο οποίος στην ίδια φάση είπε «όχι» στους Μπεσέντιν και Κοβαλένκο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε μια ακόμα καλή στιγμή με τον Τσιμίκα στο 67΄. Στο 76΄ η Εθνική «κλείδωσε» τη νίκη με το γκολ του Καραχάλιου, μετά την ασίστ του Ορφανίδη, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Πόζογλου (46΄ Μαρκοπουλιώτης), Κουλούρης (89΄ Βέργος), Κυνηγόπουλος (46΄ Τσιμίκας).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Σολντατένκο, Ματβιγένκο, Κιριουχάντσεβ, Λούτσεκβιτς (70΄ Τσιγκάνκοβ), Λουκιαντσούκ, Ζιντσένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Κοβαλένκο, Κλοτς (70΄ Ζουμπκόβ), Μποριατσούκ (46΄ Αρεντάρουκ), Μπεσέντιν.

Το πανόραμα

Στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου όπου μετέχει και η Εθνική μας, η Γαλλία επικράτησε της Αυστρίας με 1-0 στην Κατερίνη. Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ελληνικής ομάδας είναι με αντίπαλο την Αυστρία. Θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο ΑΕΛ FC Arena και θα αρχίσει στις 22.00. Τρεις ώρες νωρίτερα, θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο η αναμέτρηση της Ουκρανίας με τη Γαλλία. Τα παιχνίδια της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου ομίλου είναι προγραμματισμένα για την Κυριακή. Η Ελλάδα θα παίξει με τη Γαλλία στην Κατερίνη και η Αυστρία με την Ουκρανία στη Βέροια. Και τα δύο ματς θα αρχίσουν στις 21.00.

Στον 2ο όμιλο βρίσκονται οι Ρωσία, Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία. Το σημερινό πρόγραμμα: 18.30: Ολλανδία – Ρωσία (ΑΕΛ FC Arena), 21.45: Γερμανία – Ισπανία (ΑΕΛ FC Arena). 2η αγωνιστική: 10/7, 19.00: Ισπανία – Ρωσία (Βέροια), 21.00: Γερμανία – Ολλανδία (Κατερίνη). 3η αγωνιστική: 13/7: 21.00: Ρωσία – Γερμανία (Κατερίνη), Ισπανία – Ολλανδία (Βέροια). Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην ημιτελική φάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή