Με ισόβιο αποκλεισμό τιμώρησε η FIFA τον Τσακ Μπλέιζερ

Με ισόβιο αποκλεισμό τιμώρησε η FIFA τον Τσακ Μπλέιζερ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή ισόβιου αποκλεισμού επέβαλλε η επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA στον πρώην γ.γ. της CONCACAF, Τσακ Μπλέιζερ. 

Ο κ. Μπλέιζερ δεν θα έχει στο εξής το δικαίωμα να ασχοληθεί με καμία δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Ο πρώην γ.γ. της ομοσπονδίας Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής & Καραϊβικής, θεωρείται πρόσωπο κλειδί για τις έρευνες που διενεργούνται σχετικά με τη διαφθορά που επικρατεί στις τάξεις της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αφού ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συνεργάστηκε με τις Αμερικανικές Αρχές στις έρευνες για διαφθορά στις τάξεις της Ομοσπονδίας.

Ο Μπλέιζερ το 2013 είχε ομολογήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι μέλη της FIFA δωροδοκούνταν, ανάμεσά τους και ο ίδιος. Η συνεργασία του ωστόσο με το FBI του επέτρεψε να έχει ελαφρύτερες ποινές από τη δικαιοσύνη. Σήμερα όμως, η FIFA αποφάσισε να τον «τελειώσει» από τον χώρο του ποδοσφαίρου, παραδεχόμενη ότι παραβίασε βασικούς κανόνες δεοντολογίας της Ομοσπονδίας.

«Ο κ. Μπλέιζερ διέπραξε πολλά και σοβαρά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της θητείας του σε διάφορα αξιώματα της FIFA. Ήταν κεντρικό πρόσωπο στην αποδοχή αλλά και πληρωμή παράνομων συναλλαγών, αλλά και δωροδοκιών», αναφ΄'ερει η επίσημη ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή