Τούντορ: Θέλω αυτόν τον ΠΑΟΚ να φτιάξω

Τούντορ: Θέλω αυτόν τον ΠΑΟΚ να φτιάξω

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φιλοσοφία, τρεξίματα, νοοτροπία, επιθετικότητα. Αυτά είναι τα στοιχεία που θέλει ο Ιγκόρ Τούντορ να έχει ο δικός του ΠΑΟΚ και τα εξέφρασε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με την οποία παρουσιάστηκε επίσημα. «Οταν έρχεται ένας νέος προπονητής φέρνει νέα στοιχεία. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται. Το να προσαρμοστούν σε μία νέα φιλοσοφία και σε ένα καινούργιο σύστημα είναι κάτι δύσκολο, αλλά μπορεί να γίνει. Δεν με ενδιαφέρει να μιλώ πολύ για συστήματα, είναι μόνο οι θέσεις που παίρνουν οι παίκτες στην αρχή του αγώνα, αυτά μπορούν να αλλάξουν. Σημασία έχει η φιλοσοφία, η ποιότητα των τρεξιμάτων, το πόσο τρέχουμε, η νοοτροπία μας, το στυλ παιχνιδιού, η επιθετικότητα» τόνισε ο Κροάτης τεχνικός, προσθέτοντας: «Μίλησα από την πρώτη στιγμή με τους παίκτες μου. Είμαι ικανοποιημένος, δουλεύουν πολύ καλά. Οταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη, άκουσα από κάποιες πλευρές διάφορα πράγματα για τη νοοτροπία τους. Αλλά είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει προπονητής που να μη θέλει μεταγραφές».

Ο Μαρσέλο Λίπι είχε κάνει θετικό σχόλιο για τον Τούντορ και την πειθαρχία του στην τακτική. Ο Κροάτης σχολίασε: «Ευχαριστώ πολύ τον κ. Λίπι γι’ αυτά τα καλά λόγια. Ηταν ένας μεγάλος κόουτς. Για μένα οι Ιταλοί είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Τα εννιά χρόνια που έζησα στην Ιταλία βελτιώθηκα σε πολλά πράγματα. Καλό είναι να παίρνεις πράγματα από τους άλλους, αλλά πρέπει να έχεις και τις δικές σου ιδέες».

Για την εντύπωση που αποκόμισε από τον Ιβάν Σαββίδη είπε πως «είναι κοντά στην ομάδα και θέλει να έχει επιτυχίες, αλλά ξέρει ότι δεν είναι εύκολο. Εγώ πρέπει να αρπάξω την ευκαιρία και να τον ευχαριστήσω», ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα… αντέξει να βγάλει τη χρονιά απάντησε με χιούμορ: «Θα είναι επανάσταση»!

Αναφέρθηκε και στην πρώτη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, τη Λοκομοτίβα από την πατρίδα του: «Η Λοκομοτίβα δεν είναι μία ερασιτεχνική ομάδα. Εχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες και εμείς πρέπει παράλληλα να δουλέψουμε και στο ατομικό κομμάτι. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Νομπόα, που ήρθε χθες και πρέπει να δουλέψουμε μαζί του σε ατομικό επίπεδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή