Μνημονιακά βήματα…

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμφωνία του Μάρκο Σίλβα με τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε, ο Πορτογάλος προπονητής έπιασε δουλειά στου Ρέντη και ουσιαστικά η νέα περίοδος ξεκίνησε, με όλες τις ομάδες να ζεσταίνουν τις μηχανές τους. Εστω κι αν ακόμα, υπάρχουν πολλές μεταγραφικές εκκρεμότητες, για όλα τα ρόστερ.

Τώρα, το πώς θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν από την οικονομική κρίση, για να μπορέσουν να ενισχυθούν ή ακόμα και ποιες από αυτές θα μπορέσουν να τερματίσουν την σεζόν, είναι ένα ερώτημα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί. Γιατί μην ξεχνάμε, το τι έγινε πέρυσι, με καλύτερες οικονομικές συνθήκες, με ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, που έμειναν από χρήματα και εγκατέλειψαν πριν από τη λήξη.

Το θετικό είναι, πως τουλάχιστον προπονητικά, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δεν έχουν εκκρεμότητες. Είναι βασικό να αποφασίζουν οι αρμόδιοι, το τι χρειάζεται και τι όχι το σύνολο. Εστω κι αν ο Ολυμπιακός έχει κάνει κάποιες προσθήκες από την εσωτερική αγορά. Αλλά πιθανόν αυτές να μην αποτελέσουν τον κορμό του ρόστερ.

Σίγουρα, η νέα περίοδος, θα έχει πολλά περισσότερα οικονομικά προβλήματα, από τα περσινά, για όλες τις ΠΑΕ. Ηδη υπάρχει θέμα με τον βασικό χορηγό και χρηματοδότη του πρωταθλήματος, τον ΟΠΑΠ, η διοίκηση του οποίου, πρόσφερε, πολύ λιγότερα χρήματα από πέρυσι. Γεγονός το οποίο έκανε τη διοργανώτρια αρχή να αρνηθεί, σε πρώτο χρόνο τη συνεργασία. Είναι βέβαιο πως θα αναζητήσει αλλού να βρει περισσότερα λεφτά, αλλά αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο, με τις συγκυρίες που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία.

Μένει η Νοva, της οποίας το συμβόλαιο, παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα περσινά. Ομως αυτά τα λεφτά από μόνα τους, δεν καλύπτουν τις ανάγκες των ΠΑΕ. Τουλάχιστον των περισσοτέρων. Επομένως, οι διοικήσεις των τελευταίων, είναι αναγκασμένες να αναζητήσουν… ενισχύσεις από την αγορά. Πού θα τις βρουν όμως; Οταν στα «καλά χρόνια» δεν έκαναν απολύτως τίποτα, εφησυχασμένες σ’ αυτά που έπαιρναν, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία ουσιαστική οργάνωση σ’ αυτόν τον τομέα.

Στα οικονομικά προβλήματα, πρέπει να προσθέσουμε και τα λεφτά, που αναμένεται να είναι λιγότερα από τις εισπράξεις των εισιτηρίων. Οσο κι αν οι τιμές τους, είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, στα διαρκείας, θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει η ζήτηση την οποία περιμένουν τα οικονομικά επιτελεία των ΠΑΕ. Και είναι φυσικό αυτό, αφού, τουλάχιστον προς το παρόν, το μόνο που δεν θα σκεφτεί ο φίλαθλος, θα είναι να κλείσει θέση στην κερκίδα της ομάδας του, για όλη τη χρονιά.

Επομένως, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας, γεγονός που είναι πολύ δύσκολο να συμβεί -αλλά ακόμα κι αν γίνει δεν πρόκειται να φανούν οι επιπτώσεις αμέσως- ο φίλαθλος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος, πώς θα βιώσει ένα πρωτάθλημα… λιτότητας. Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή