Ανοιξε η «κάνουλα» στην Ευρώπη

Ανοιξε η «κάνουλα» στην Ευρώπη

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το μεταγραφικό καλοκαίρι στην Ελλάδα να μοιάζει φέτος περισσότερο με… Γενάρη για τις περισσότερες ομάδες, όμως στο εξωτερικό οι σύλλογοι διάγουν μεταγραφικό καύσωνα, με πιο καυτές αυτές τις μέρες τις μετακινήσεις του Ραχίμ Στέρλινγκ στη Μάντσεστερ Σίτι και του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στη Φενέρμπαχτσε.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η Λίβερπουλ συμφώνησε να παραχωρήσει στη Σίτι τον Στέρλινγκ έναντι του σεβαστού ποσού των 68 εκατ. ευρώ. Ο τεχνικός των Ρεντς, Μπρένταν Ρότζερς, επιβεβαίωσε ότι ο Αγγλος επιθετικός φεύγει.

Στην άλλη πλευρά του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ παρουσίασε χτες τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ -άλλη μια μεταγραφή που χαρακτηρίζει το φετινό καλοκαίρι- καθώς και τον Μόργκαν Σνάιντερλιν, που κόστισε 35 εκατ. ευρώ για να έρθει στον σύλλογο από τη Σαουθάμπτον, ενώ παραμένει και το ενδιαφέρον για τον Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ.

Στη Φενέρ, του Βίτορ Περέιρα, γλυκάθηκαν από την αντίδραση των οπαδών στην έλευση του Φαν Πέρσι από τη Γιουνάιτεντ και, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, καταστρώνουν σχέδια για την απόκτηση και του Αριεν Ρόμπεν από την Μπάγερν. Αυτό πάντως φαίνεται πολύ δυσκολότερο.

Η Τσέλσι απέκτησε τον τερματοφύλακα της εθνικής Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ασμίρ Μπέγκοβιτς, από τη Στόουκ, ελπίζοντας ότι θα είναι ικανός να… γεμίσει τα γάντια που άφησε πίσω του στο Στάμφορντ Μπριτζ ο Πετρ Τσεχ φεύγοντας για την Αρσεναλ.

Αντίστοιχο θέμα δεν πρόκειται να έχει η Πόρτο φέρνοντας τον Ικερ Κασίγιας, που βουρκωμένος έλεγε την Κυριακή «c’est fini», δηλαδή «τελείωσε», στα γαλλικά, αποχαιρετώντας μετά από 17 χρόνια τη Ρεάλ Μαδρίτης και τους οπαδούς της πριν φθάσει στο Οπόρτο.

«Ναι ή όχι στον Κασίγιας»

Λιγότερο συγκινημένοι και περισσότερο οργισμένοι φάνηκαν οι γονείς του «Αγίου Ικερ», βάλλοντας κατά του προέδρου της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ. Δήλωσαν ότι ο ισχυρός άνδρας των «Μερένχες» προτίμησε να στείλει τον 34χρονο τερματοφύλακα στην Πόρτο, παρά σε κάποια ομάδα ανταγωνιστική, για να μην πάθει ό,τι με τους Αλβαρο Μοράτα και Φερνάνδο Μοριέντες. Και πρόσθεσαν: «Δεν θέλει να πετύχει ο Ικερ. Ας έκανε ένα δημοψήφισμα, όπως έκαναν στην Ελλάδα, για να πει ο κόσμος της Ρεάλ τι θέλει για τον γιο μας!»

Δε σταμάτησαν όμως εκεί. Συνέχισαν με αλλεπάλληλες γκάφες, λέγοντας ότι λυπούνται που ο Ικερ πάει στην Πόρτο, διότι είναι ομάδα δεύτερης διαλογής και ότι στον γιο τους άξιζε μια κορυφαία ομάδα, όπως η… Μπαρτσελόνα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή