Eυρωπαϊκή στροφή στην ποδηλασία

Eυρωπαϊκή στροφή στην ποδηλασία

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνές… κοστούμι θα φορέσει, ύστερα από αρκετά χρόνια, το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας. Στην πανέμορφη πίστα, που φτιάχτηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων ανδρών – γυναικών (-23) και εφήβων – νεανίδων. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από 17 ποδηλάτες καθώς χθες τραυματίστηκε ο Τάσος Αντωνόπουλος.

Στο σημερινό πρόγραμμα θα πάρουν μέρος έξι αθλητές και αθλήτριές μας. Πρόκειται για τους Στέλλα Βαρβία (ατομικό πουρσουίτ νεανίδων), Κώστα Σαλπαδήμο, Αλέξανδρο Ευδοκιμίδη, Γιώργο Γεωργιάδη (ομαδικό σπριντ εφήβων) και Γιάννη Σπανόπουλο, Βασίλη Τσοπούρογλου (ατομικό πουρσουίτ νέων ανδρών). «Οι Ελληνες αθλητές θα ανταγωνιστούν ποδηλάτες υψηλού επιπέδου ενώ, ταυτόχρονα, θα προσπαθήσουν να μαζέψουν χρήσιμους βαθμούς για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης θα αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους είναι χρήσιμες στο μέλλον», δήλωσε ο παλαιός ολυμπιονίκης του αθλήματος και προπονητής της εθνικής ομάδας, Λάμπρος Βασιλόπουλος.

«Δεχθήκαμε με ικανοποίηση τη διοργάνωση γνωρίζοντας τις μεγάλες απαιτήσεις που απορρέουν από μια τέτοια ευθύνη. Λάβαμε υπ’ όψιν το γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα που βασίζει την οικονομία της στον τουρισμό, διαθέτει ήλιο, θάλασσα, αλλά και αξιόλογες εγκαταστάσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής.

Το μεγαλύτερο ποσό από τα έξοδα της διοργάνωσης καλύφθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. «Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. Θα μπορούσε να φιλοξενήσει πολλές μεγάλες διοργανώσεις», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ποδηλασίας, Ενρίκο ντέλα Κάζα.

Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα αγωνιστούν 376 ποδηλάτες από 29 χώρες. Ελάχιστες ώρες πριν από την έναρξη των αγώνων, η ελληνική ομάδα «έχασε» τον Τάσο Αντωνόπουλο. Υπέστη κάταγμα στον δεξιό αστράγαλο ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο. Στον αθλητή τοποθετήθηκε νάρθηκας και θα παρακολουθήσει τους αγώνες από τις κερκίδες.

• Ο Ιταλός ποδηλάτης Ιβάν Μπάσο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Γύρο της Γαλλίας καθώς οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο στους όρχεις. Η διάγνωση έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Υστερα από την ομαδική πτώση στην 5η ετάπ, ο Ιταλός παραπονέθηκε για πόνους στα γεννητικά όργανα. Εκανε μαγνητική τομογραφία και οι γιατροί ανακάλυψαν την ύπαρξη καρκίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή