Μέσι και Μπάρτσα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χαρά του οπαδού το καλοκαίρι –όσο τον αφήνουν να την απολαμβάνει οι οικονομικές συγκυρίες– εναπόκειται σε δύο σημεία για την ομάδα του. Τα σενάρια για τους ποιους… Μέσι θα αγοράσει ο πρόεδρός του και έπειτα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, να διαβάζει τι… υπερομάδα τού ετοιμάζουν να δει.

Τώρα, αν, επί πολλά χρόνια, τον έχουν απογοητεύσει οι προβλέψεις και οι αναλύσεις των ειδικών… περασμένα ξεχασμένα. Για εκείνον, η ομάδα του ξεκινάει έχοντας σίγουρο τον τίτλο του πρωταθλήματος και την καλή ευρωπαϊκή πορεία. Υπάρχουν φυσικά και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που καλλιεργούν βλέψεις και για κούπα εκτός συνόρων.

Είναι κατανοητό και θεμιτό, σε μια εποχή που ο κόσμος κινδυνεύει να πει «το ψωμί… ψωμάκι», να γίνεται η επικοινωνιακή προσπάθεια, ώστε να πουληθούν τα διαρκείας και να υπάρξουν ελπίδες πως θα επιστρέψει ο φίλαθλος στην κερκίδα. Ομως δεν είναι δυνατόν, πριν ουσιαστικά ολοκληρωθούν τα ρόστερ των ομάδων και από φιλικά στα οποία έπαιξαν παίκτες που πιθανώς να μην ξαναδούν ενδεκάδα, να γίνονται αναλύσεις και προβλέψεις.

Γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η πλειοψηφία των σκεπτόμενων φιλάθλων έχει γυρίσει την πλάτη σε μερίδα του αθλητικού Τύπου. Οσο κι αν θέλει να διαβάσει και να ακούσει κάτι ευχάριστο για την ομάδα του, ο φίλαθλος ξέρει κατά βάθος πως τα περισσότερα από όσα αναφέρονται απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή