Το πόρισμα της ΕΕΑ «καταδικάζει» την Κέρκυρα

Το πόρισμα της ΕΕΑ «καταδικάζει» την Κέρκυρα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην Πέμπτη 23/7 απολογείται η Κασσιόπη (Κέρκυρα) στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, με την κατηγορία της εικονικής μεταβίβασης μετοχών. Οι ποινές που αντιμετωπίζει είναι η αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ή ο υποβιβασμός.

Χθες, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έστειλε το πόρισμά της στα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου, την Κασσιόπη και τον Εργοτέλη, που έκανε την καταγγελία.

Η ΕΕΑ θεωρεί ότι υπήρξε η εικονική μεταβίβαση μετοχών, την οποία αναφέρει ως «βαρεία παράβαση» με υπαιτιότητα της Κέρκυρας. Οπως αναφέρεται στο πόρισμα, το κώλυμα συμμετοχής του πρώην ιδιοκτήτη της Κέρκυρας Γ. Λιμπάντζη στην ΠΑΕ Κασσιόπη ήταν ο λόγος της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών στον Αθ. Ισσαρη. Ο κ. Λιμπάντζης ήταν μέτοχος της τελούσας υπό εκκαθάριση Κέρκυρας και, βάσει του νόμου, πριν παρέλθει δεκαετία δεν μπορούσε να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Κασσιόπης, η οποία συγχωνεύτηκε με την Κέρκυρα. Για να ξεπεράσει το εμπόδιο του νόμου, προσέφυγε στην εικονική μεταβίβαση μετοχών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι δεν προσκομίστηκαν από τον μεγαλομέτοχο κ. Ισσαρη της Κασσιόπης στην ΕΕΑ τα αποδεικτικά από την κατάθεση των χρημάτων σε λογαριασμό για την απόκτηση των μετοχών της Κέρκυρας.

Στη συνέχεια του πορίσματος αναφέρεται ότι, με βάση το άρθρο 69 του νόμου 2725/99, αναστέλλεται η άδεια που η ίδια επιτροπή είχε εκδώσει στον κ. Ισσαρη και επιβάλλει την κύρωση απαγόρευσης άσκησης καθηκόντων.

Επίσης, επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος, την παράγραφο 12 του άρθρου 69 του νόμου 2725/99, που προβλέπει την αποβολή από το πρωτάθλημα και διαβιβάζει το έγγραφο αυτό στο αρμόδιο όργανο του ποδοσφαίρου, προκειμένου να αποφανθεί περί της αποβολής ή μη.

Η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της ΕΕΑ αναβλήθηκε και θα γίνει στις 22/7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή