Πίσω από τις κάμερες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκθεση ιδεών με… παραλείψεις

Αν υπήρχε κάτι «καλτ» στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, την προηγούμενη Τρίτη, στο Μέγαρο Μουσικής, αυτό ήταν οι ομιλίες των προέδρων της ΕΠΟ και της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης της ΕΠΟ, με ομιλία που προσομοίαζε σε σχολική έκθεση μαθητή δημοτικού, μοιράστηκε με το κοινό τους προβληματισμούς του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Κατερίνη, όπου διεξάγεται ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, προς την Αθήνα: «Οι όμορφες εικόνες και τα συγχαρητήρια που μας δόθηκαν από τους ανθρώπους της UEFA ήλθαν σε αντιπαράσταση στο μυαλό μου με τις βολές που δέχεται εσχάτως το ελληνικό ποδόσφαιρο». Για να καταλήξει ο επί τρεις δεκαετίες παράγοντας και νυν πρόεδρος μιας ομοσπονδίας πολλά μέλη της οποίας, όπως και ο ίδιος, αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την ποινική δικαιοσύνη για σωρεία αδικημάτων με αφορμή τη δράση τους στο ποδόσφαιρο, στο συμπέρασμα ότι «το ποδόσφαιρο δέχεται βολές τις περισσότερες φορές αδίκως. Γι’ αυτό εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, που οι περισσότεροι έχουμε παίξει μπάλα και εν συνεχεία αποφασίσαμε να διαθέσουμε χρόνο και ενέργεια στο άθλημα, πρέπει να προστατεύσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο!».

A. M.

Βρέθηκε η λύση…

Ο δε Γιώργος Μποροβήλος της Σούπερ Λίγκας ήταν εξίσου περιγραφικός με τον ομόλογό του της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αφού κάλεσε τους παρισταμένους «να βοηθήσουν για να δει το ποδόσφαιρο καλύτερες ημέρες», κατέληξε λέγοντας: «Αντί, λοιπόν, να καταριέστε το σκοτάδι, θα ήταν καλύτερα να ανάψετε έστω ένα κεράκι – και φυσικά όχι επιθανάτιο αλλά αναστάσιμο». Βοήθειά μας!

Α. Μ.

Προσοχή προς όλους

Μία… πρωτοβουλία κάποιων πολιτών που συγκεντρώνουν χρήματα για να ταξιδέψουν οι αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι ιθύνοντες του αθλητικού κινήματος της χώρας ξεκαθάρισαν ότι μοναδική αρμόδια για την ελληνική αποστολή είναι η ΕΟΕ. Μάλιστα, ζήτησαν από τους αθλητές αλλά και από τους πολίτες να προσέχουν, γιατί μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας για να κερδίσουν χρήματα.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή