Εντυπωσιακές οι πρώτες ιστιοδρομίες του «52ου Ράλλυ Αιγαίου»

Εντυπωσιακές οι πρώτες ιστιοδρομίες του «52ου Ράλλυ Αιγαίου»

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο Ράλλυ Αιγαίου δε μπορούν να γίνουν προβλέψεις», λένε οι παλαιοί ιστιοπλόοι και κάθε χρόνο επιβεβαιώνονται. Το αγαπημένο αρχιπέλαγος των ποιητών και των ζωγράφων δείχνει… σα να επιλέγει αυτό το σκάφος που θα το δαμάσει. Έτσι, και αυτή τη χρονιά, τα αποτελέσματα των πρώτων ιστιοδρομιών της διοργάνωσης του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Ο Αίολος έκανε τα δικά του παιχνίδια και οι αθλητές δοκίμασαν τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους με ανέμους που άγγιζαν τα οκτώ μποφόρ.

Η εκκίνηση δόθηκε από το πολεμικό πλοίο «Ευνίκη Μ-61», ένα από τα πρώτα ναρκοθηρευτικά του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Το δυνατό μελτέμι έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι θα αποτελούσε σύμμαχο αλλά και αντίπαλο των ιστιοφόρων. Κάποια από τα καλύτερα σκάφη του στόλου, όπως το «Black Jack», το «Βάνα Βιολέττα 3», το «Melx II – P.L. Ferrari» και το «Βάνα Βιολέττα 4, έπαθαν ζημιές και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Τα υπόλοιπα ιστιοφόρα αφού έφτασαν μέχρι το ακρωτήρι της Ύδρας, σε μία πλεύση γεμάτη συγκινήσεις, τερμάτισαν στη Βουλιαγμένη, σε έναν αγώνα που διήρκεσε περισσότερες από 12 ώρες.

Ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης μαζί με τον Σίμο Καμπουρίδη και το σκάφος «Bullet – Encode», είχαν κλείσει και εφέτος… συμφωνία με τον Ποσειδώνα και πλασαρίστηκαν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης των ORC PERFORMANCE. Οι ιστιοπλόοι θεωρούν ότι είναι ακόμη νωρίς για να γίνουν προβλέψεις διότι στις δύο επόμενες κούρσες, που θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο, υπάρχει περίπτωση να ανατραπούν όλα. «Υπάρχουν σκάφη που δεν έχουν δείξει ακόμη τα… δόντια τους. Περιμένουμε τις επόμενες κούρσες αλλά φοβάμαι ότι ο καιρός δεν θα μας βοηθήσει γιατί θα έχουμε λίγο αέρα. Το φετινό Ράλλυ Αιγαίου, όπως και πολλά από τα προηγούμενα, είναι μία μάχη που θα κριθεί την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο 6ος Ολυμπιονίκης του Λος Αντζελες, Δημήτρης Δεληγιάννης.  

Στα ORCi R/C προηγείται το «Sorocos» του Πολεμικού Ναυτικού. «Ο αγώνας είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τους προηγούμενους. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, χάσαμε ένα μπαλόνι και στα όρτσα φάγαμε πολύ… ξύλο. Ένα σκάφος και ένα πλήρωμα έφτασαν τα όρια τους, τα δοκίμασαν και αντεπεξήλθαν», τόνισε ο πλωτάρχης Δημήτρης Σουβαλτζής.

Σε… γυναικεία υπόθεση μοιάζει να εξελίσσεται ο τίτλος των IRC. Προηγείται η Βιργινία Εθνοπούλου (Dragon) και ακολουθεί το «Ursus Minor» με την Χριστίνα Μαζαράκη.  «Έχω τρέξει σε τόσα πολλά Ράλλυ Αιγαίου, που έχω χάσει το λογαριασμό. Δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας αλλά όλα πήγαν καλά. Συνεχίζουμε για τις επόμενες ιστιοδρομίες», υπογράμμισε η Βιργινία Εθνοπούλου ενώ η Χριστίνα Μαζαράκη πρόσθεσε; «Ήταν ένας δυνατός αγώνας. Έκανα τιμόνι όλη νύχτα. Πρόκειται όμως για σπουδαία εμπειρία που θα με βοηθήσει και στην ιστιοπλοΐα για τις ολυμπιακές κλάσεις». Η Χριστίνα Μαζαράκη είναι μόνο 14 ετών και, ήδη, κατέκτησε τον τίτλο της νεότερης καπετάνισσας του Ράλλυ Αιγαίου.

Τα αποτελέσματα:

ORC PERFORMANCE: Φάληρο – Σταυρός: 1ο ) Bullet – Encode (Δεληγιάννης – Καμπουρίδης), 2ο ) Fairytale (Αριστοτέλης Χατζησταματίου), 3ο ) Chiara Iason (Νίκος Φωτίου)

Φάληρο – Σταυρός – Παραπόλα – Βουλιαγμένη: 1ο ) Optimum3 Aspida Saxo B (Νικόλας Λάζος – Περικλής Λιβάς), 2ο ) Bullet – Encode (Δεληγιάννης – Καμπουρίδης), 3ο ) Alsouma – Alliare (Θοδωρής Γεωργιάδης)

Γενική Κατάταξη: 1ο ) Bullet – Encode (Δεληγιάννης – Καμπουρίδης), 2ο ) Optimum3 Aspida Saxo B (Νικόλας Λάζος – Περικλής Λιβάς), 3ο ) Alsouma – Alliare (Θοδωρής Γεωργιάδης)

Kατηγορία IRC: Φάληρο – Σταυρός: 1ο ) Dragon (κυβερνήτης Βιργινία Εθνοπούλου), 2ο ) Ursus Minor (Νούτσος – Μαζαράκη), 3ο ) ISAIL (Χατζηγρηγόρης – Καρύδης).

Φάληρο – Σταυρός – Παραπόλα – Βουλιαγμένη: 1ο ) Dragon (κυβερνήτης Βιργινία Εθνοπούλου), 2ο ) Ursus Minor (Νούτσος – Μαζαράκη), 3ο ) ISAIL (Χατζηγρηγόρης – Καρύδης).

Γενική Κατάταξη: 1ο ) Dragon (κυβερνήτης Βιργινία Εθνοπούλου), 2ο ) Ursus Minor (Νούτσος – Μαζαράκη), 3ο ) ISAIL (Χατζηγρηγόρης – Καρύδης).

ORCi R/C: Φάληρο – Σταυρός: 1ο ) Sorocos (Δ. Σουβαλτζής), 2ο ) Exanimo (Σωτήρης Τσάμης), 3ο ) Απήδαλος Ναυς – Aigaion Ασφαλιστική (Αλίκη Κούρκουλου)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή