Προειδοποιητικές βολές από Σαββίδη στον ΠΑΟΚ

Προειδοποιητικές βολές από Σαββίδη στον ΠΑΟΚ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Χρήματα υπάρχουν, αλλά όχι για τη… θάλασσα. Μεταγραφές θα γίνουν, αλλά όχι απλά για να γραφτούν στις εφημερίδες. Ο Ιβάν Σαββίδης τοποθετήθηκε για όλους και για όλα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ3, μιλώντας μεταξύ άλλων για την ομάδα του, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ολυμπιακό.

Για το ότι ο «Δικέφαλος» δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε μεταγραφικές κινήσεις υποστήριξε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα στη χρηματοδότηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάμε τα λεφτά μας στη θάλασσα. Ο ΠΑΟΚ είναι τέτοια ομάδα που δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι κάποιος υψηλού επιπέδου παίκτης μπορεί να βρει τον εαυτό του εδώ. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, παίκτες τους οποίους θα μπορούσαμε να τους φέρναμε εδώ, αλλά δεν θα μπορούσαν να κατανοήσουν την προσωπικότητα και την ποιότητα του ΠΑΟΚ».

Ρωτήθηκε να σχολιάσει την ήττα από τη Λοκομοτίβα, αλλά αυτό που έκανε ήταν να μιλήσει για το φινάλε της προηγούμενης χρονιάς: «Στεναχωρήθηκα με τον τελευταίο μήνα της περασμένης σεζόν. Δεν μπορείς να κοιμηθείς ένας άνθρωπος και να ξυπνήσεις διαφορετικός. Εγώ πάντα είμαι άνθρωπος του μάξιμουμ και δεν θα υπάρχει καμία εξαίρεση φέτος. Θα είμαστε πολύ αυστηροί και σκληροί. Ολοι θα συμπεριφερθούν όπως πρέπει και θα πρέπει να με σκέφτονται σαν εφιάλτη τους. Δεν θα αφήσω να περάσουν συμπεριφορές που βλάπτουν την ομάδα».

Αποκάλυψε επίσης ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν ήθελε μεταγραφές: «Απαιτούσα "αγοράστε παίκτες, κάντε μεταγραφές". Ο Αναστασιάδης έλεγε "εγώ δεν χρειάζομαι ποδοσφαιριστές, έχω καλή ομάδα, όλα καλά, όλα νορμάλ, τα παλικάρια μου". Και εγώ του έλεγα "εγώ δεν βλέπω να έχουμε άμυνα" και απαντούσε: "Η Παναγιά θα είναι η άμυνά μας". Αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ πιστός ΠΑΟΚτσής. Το λάθος μου ήταν ότι πίστεψα ότι θα τον ανεβάσω στον θρόνο του ΠΑΟΚ, ενώ αυτός δεν κατάλαβε αυτή τη φάση».

Αναφέρθηκε και στο περιβόητο Ολυμπιακός – Βέροια: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο υστερεί και σε καθαρότητα και σε νέες δραστηριότητες. Εάν παρόμοιες συμπεριφορές συνεχίζονται ποιο είναι το νόημα να φέρω ακριβούς παίκτες; Θα θυμάστε το Ολυμπιακός – Βέροια. Οι άνθρωποι πριν από το παιχνίδι έλεγαν είτε θα είναι αυτό, είτε θα διώξουν τους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι ακατανόητο. Ο εισαγγελέας λέει το ένα, ο παρατηρητής λέει το ίδιο, όλοι το λένε και παρόλα αυτά δημιουργείται η αίσθηση ότι προχωράμε. Δεν θέλω να λύσω τα προβλήματα με τις ελληνικούς μεθόδους, έτσι όπως το έκαναν οι αθηναϊκές ομάδες. Μόλις ξεκινήσει το πρωτάθλημα 30 βαθμοί είναι στην τσέπη τους. Πώς είναι επιτρεπτό σχεδόν σε κάθε ομάδα να υπάρχουν δανεικοί παίκτες; Αυτό καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν αγόραζε παιχνίδια και στο γήπεδο δεν ξεγελάει τον κόσμο. Αν δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε, χάναμε».

Για τη σχέση του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη είπε: «Είναι φίλος μου, αλλά με την ΑΕΚ θα παλέψουμε. Αν ο Μελισσανίδης θελήσει να γίνει δεύτερος Μαρινάκης, αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει να είναι φίλος μου.

Ή μαζί θα εξυψώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ή αλλιώς δεν γίνεται. Είναι ντροπή, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει πολύ. Μόνο σε σκληρό ανταγωνισμό θα μπορέσουμε να πετύχουμε πράγματα. Οταν θα υπάρξουν 5-6 αυτοτελείς ομάδες τότε θα μπορέσει να γίνει κάτι καλό».

• Ο Παντελής Κωνσταντινίδης παραιτήθηκε από τον ΠΑΟΚ προκειμένου να αναλάβει πόστο βοηθού προπονητή στην Αλ Ιτιχάντ του Λάσλο Μπόλονι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή