Ο «ιπτάμενος» Ιακωβάκης τιμώμενο πρόσωπο στο «Navarino Challenge»

Ο «ιπτάμενος» Ιακωβάκης τιμώμενο πρόσωπο στο «Navarino Challenge»

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολυβραβευμένη διοργάνωση «Navarino Challenge» συνεχίζει με αισιοδοξία να προσθέτει νέες προκλήσεις και δραστηριότητες στο πρόγραμμά της, φέρνοντας κοντά στον αθλητισμό, ανθρώπους όλων των ηλικιών, ενώ παράλληλα τους προσκαλεί να επισκεφτούν την Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία!

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί για το «Navarino Challenge», η διοργάνωση θα τιμήσει για την συνολική του προσφορά στον αθλητισμό και το ήθος του, τον κορυφαίο Έλληνα Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400 μέτρα με εμπόδια, Περικλή Ιακωβάκη. Ο Ιακωβάκης, που αποτελεί υπόδειγμα αθλητή, είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου (Παρίσι, 2003), το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (Γκέτεμποργκ, 2006), την όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Πεκίνο, 2008), από ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες (Τύνιδα, 2001 & Μερσίνη, 2013 στα 4×400μ.) καθώς και εννέα πανελλήνια πρωταθλήματα. Αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στον κόσμο το 2006 στο άθλημά του, από το καλύτερο περιοδικό στίβου, το αμερικανικό "Track and Field News". Πρόκειται για τον μοναδικό Έλληνα που είχε αυτή την τιμή, μέχρι σήμερα.

Οι νέες φετινές προκλήσεις, περιλαμβάνουν το άθλημα της κολύμβησης, όπου μικροί και μεγάλοι φίλοι της θάλασσας θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν χωρίς χρονόμετρα και χωρίς ανταγωνισμό, στον πανέμορφο όρμο του Ναυαρίνου στο γραφικό λιμάνι της Πύλου!

Oι συμμετέχοντες στο «Navarino Challenge» θα κληθούν να κολυμπήσουν, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου μια ξεχωριστή κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.) και οι δε μικρότεροι φίλοι, την απόσταση του μισού μιλίου (0,8 χλμ.). Πρεσβευτής, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, είναι ο Ολυμπιονίκης και Δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση, Σπύρος Γιαννιώτης, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της κολύμβησης, Νίκο Γέμελο να αναλαμβάνει την τεχνική διεύθυνση και να υπογράφει τον σχεδιασμό των διαδρομών.

Οι κολυμβητικές διαδρομές θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Λιμεναρχείου Πύλου, του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Πύλου «Νέστωρ» του Explore Messinia και με την ασφάλεια του Aqua Divers Club. Με το πέρας των δραστηριοτήτων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ), θα φέρει σε επαφή τον κόσμο με την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα, ενώ θα ακολουθήσει αγώνας επίδειξης με σκάφη τύπου Optimist και Laser, από τον σύλλογο «Νέστωρ».

Από την πρόκληση της θάλασσας, στην πρόκληση του βουνού!

Το «Navarino Challenge» θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά δραστηριότητες αναρρίχησης. Η φετινή διοργάνωση θα προσφέρει μαθήματα αναρρίχησης για όσους διαμείνουν στο The Westin Resort Costa Navarino, από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή αναρρίχησης, Γιώργο Μάλαμα. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα γίνει η χαρτογράφηση των αναρριχητικών διαδρομών για το 2016, στην βραχονησίδα της Μεσσηνίας, την ιστορική Σφακτηρία που λειτουργεί ως κυματοθραύστης για το λιμάνι της Πύλου. Την Παρασκευή (11/09), το Σάββατο (12/09) και την Κυριακή (13/09), η αναρριχητική δράση μεταφέρεται στο Navarino Rocks, τον εσωτερικό τοίχο αναρρίχησης της Costa Navarino. Το τείχος (100 τμ.) αναρρίχησης προσφέρει μια μεγάλη σειρά από αναρριχητικές διαδρομές για τα παιδιά και τους ενήλικες, τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο προχωρημένα επίπεδα. Η επαγγελματική ομάδα, η ποιότητα εγκαταστάσεων και η διασκεδαστική ατμόσφαιρα παρέχουν ένα ασφαλές, φιλόξενο και ενθαρρυντικό περιβάλλον!

Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά υπό την Aιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Το «Navarino Challenge», μια εκδήλωση βραβευμένη για την καινοτομία της, δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει περισσότερες επιλογές σε όσους θέλουν να εγγραφούν στις δραστηριότητές του, πλέον των εγγραφών που πραγματοποιούνται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Σε συνεργασία με τo Viva.gr, που δημιουργήθηκε το 2006 με σκοπό να προσφέρει καινοτομικές online υπηρεσίες στους επισκέπτες του, μπορεί κάποιος να πληρώσει την συμμετοχή του εύκολα & γρήγορα από όπου κι αν βρίσκεται ηλεκτρονικά και σε 150   φυσικά σημεία σε όλη την Ελλάδα (Σημεία Viva / The Mall Athens, Καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt). Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ: http://www.viva.gr/tickets/sports-tourism-event/pylos/navarino-challenge/ ενώ στο link που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε τις διαδρομές για το τρέξιμο, τον σχεδιασμό των οποίων έχει αναλάβει ο Τεχνικός Διευθυντής του XTERRA Greece, Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης: http://navarinochallenge.com/event_routes_2015.html

Η φετινή οικογενειακή πρόκληση (family challenge) εντάσσεται στο πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης με δραστηριότητες για τους γονείς και τα παιδιά όπως: Τρέξιμο, Κολύμβηση, Αναρρίχηση, Tae Kwon Do, Pilates, Ποδήλατο και Πολεμικές Τέχνες!

Ειδικά πακέτα διαμονής από 199 ευρώ το δίκλινο ισχύουν για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα του «Navarino Challenge» μένοντας στo The Westin Resort Costa Navarino. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο της διοργάνωσης The Travel Company Experts (τηλ: +30 215 5608282) ή να μπείτε στο ακόλουθο link:

http://navarinochallenge.com/event_accommodation_in_2015.html

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή