Αποχώρηση της ΑΕΚ από το Δ.Σ. της Λίγκας

Αποχώρηση της ΑΕΚ από το Δ.Σ. της Λίγκας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένταση και πρόωρη αποχώρηση συνοδεύτηκε η επανεμφάνιση της ΑΕΚ στα Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Αιτία ήταν η μη εγγραφή της ως νέο μέλος, επειδή λόγω των γνωστών εκκρεμών υποθέσεων που υπάρχουν στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Η ΑΕΚ, σε αντίθεση με τον Ηρακλή, είχε προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να εγγραφεί, όμως ο Γ. Μποροβήλος ήταν αρνητικός και σε αυτό συνετέλεσε η παρουσία στο συμβούλιο εκπροσώπων του Εργοτέλη και του Λεβαδειακού που ναι μεν έχουν βαθμολογικά υποβιβαστεί, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία εξακολουθούν να παραμένουν μέλη της.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, αποχωρώντας είπε ότι «εμείς θέλουμε να έχουν δικαίωμα ψήφου. Δεν είμαστε Φιλιππινέζες».

Ενταση δημιουργήθηκε και με την καταγγελία που έκανε ο ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι προβάλλονται αγώνες τους πρωταθλήματος σε χώρες του εξωτερικού, γεγονός που δημιουργεί διαφυγόντα κέρδη για τα μέλη του συνεταιρισμού και ζητώντας εξηγήσεις από την ηγεσία του.

Στο θέμα των ποινών για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες, ο Γ. Μποροβήλος έβαλε θέμα επαναφοράς της ποινής του υποβιβασμού κατά τα πρότυπα της UEFA. O εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Γ. Βρέντζος, είπε ότι πρέπει οι ποινές να προσαρμοστούν στις υπάρχουσες συνθήκες και πρότεινε να αναλάβει η Σούπερ Λίγκα την αδειοδότηση για το πρωτάθλημά της και η ΕΠΟ να είναι υπεύθυνη για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων για τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αποφασίστηκε ανεξάρτητοι οικονομικοί σύμβουλοι να αποστείλουν προς όλες τις ΠΑΕ τη μελέτη και τις προτάσεις τους, περί διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασιστεί στο επόμενο Δ.Σ. η εισήγηση της Σούπερ Λιγκ προς την ΕΠΟ.

Στο θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, αλλά ο Ολυμπιακός δεν θα βάλει τη διαφήμιση του οργανισμού στη φανέλα του. Η πρόταση του Παναθηναϊκού για περιορισμούς στον δανεισμό ποδοσφαιριστών μεταξύ ομάδων που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα, δεν συζητήθηκε λόγω απουσίας των εκπροσώπων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή