Ανάκληση των μετοχών στην ΚΑΕ ΠΑΟ

Ανάκληση των μετοχών στην ΚΑΕ ΠΑΟ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ανάκληση της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο αποφάσισε με ψήφους 4-3 η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), μετά την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός στις 5/12/2014. Από τους τέσσερις που ψήφισαν υπέρ, οι δύο εισηγήθηκαν να εφαρμοστεί το άρθρο 69 παρ. 12 του αθλητικού νόμου που προβλέπει αποβολή από το πρωτάθλημα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κέρκυρας στη Σούπερ Λιγκ.

Τα άλλα δύο μέλη, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Παπαλάκης, υποστήριξαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει ποινή αποβολής, οι μετοχές να επιστρέψουν στον κ. Γιαννακόπουλο και εφόσον έχει κώλυμα να τις μεταβιβάσει σε πρόσωπο που μπορεί να δικαιολογήσει την κατοχή τους, κάτι που δεν μπορούσε να ισχύσει με την περίπτωση του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε υπαλληλική σχέση.

O νόμος προβλέπει ότι οι ποινές επιβάλλονται από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα των ομοσπονδιών και των οικείων πρωταθλημάτων κατά περίπτωση. Πάντως από τον Παναθηναϊκό ήταν καθησυχαστικοί, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα υποβιβασμού όπως αρχικά είχε ειπωθεί, ότι η απόφαση της ΕΕΑ θα προσβληθεί στα διοικητικά δικαστήρια και ότι σε κάθε περίπτωση ο τελευταίος λόγος ανήκει στα όργανα του αθλήματος.

«Είδαμε μια ανακοίνωση που θεωρεί τη μεταβίβαση άκυρη. Δεν έχει κάτι άλλο μέχρι στιγμής. Αυτή η απόφαση δεν αποτελεί για εμάς πρόβλημα. Δεν μας προβληματίζει το να επιστρέψει ο Δ. Γιαννακόπουλος στην ΚΑΕ» είπε μιλώντας στον «sport fm» ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ ΠΑΟ, Τάκης Μπαλτάκος και συμπλήρωσε: «Θα πάμε στο Εφετείο. Δεν πάει καμία απόφαση στον ΕΣΑΚΕ, βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μέχρι τώρα. Η ανακοίνωση λέει πως ανακαλείται η άδεια μεταβίβασης, την οποία η ίδια είχε δώσει τότε. Δεν έχει κάτι που μας απασχολεί αυτό. Και γιατί να μας απασχολήσει; Οι ποινές για απαγόρευση εισόδου στον κ. Γιαννακόπουλο δεν προκαλούν κανένα θέμα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι άλλο, ούτε το σκεπτικό».

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν την είδηση οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι, που έκαναν λόγο για «αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας». «Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την ανάκληση της άδειας μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον Δ. Γιαννακόπουλο λόγω εικονικότητας, είναι ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της νομιμότητας και της διαφάνειας», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι κ. Αγγελόπουλοι.

Ισοπαλία για ΑΕΚ

Συζήτηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΕΑ έγινε και για την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά και για το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ να περιλαμβάνεται στα κουπόνια του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΑ η λήψη απόφασης ανεβλήθη για την ερχόμενη Τρίτη, ώρα 12.00, «προκειμένου να κληθεί ο κ. Δ. Μελισσανίδης ενώπιον της Επιτροπής προς παροχή διευκρινίσεων».

Πάντως και για το θέμα της «σχέσης» του κ. Μελισσανίδη με την ΠΑΕ ΑΕΚ έγινε εκτεταμένη συζήτηση και ψηφοφορία στην οποία τρία μέλη ψήφισαν υπέρ της ύπαρξης σχέσης Μελισσανίδη – ΑΕΚ, τρία μέλη υποστήριξαν ότι δεν αποδεικνύεται σχέση και ένα μέλος απέφυγε να ψηφίσει επειδή δεν ήταν παρών στην ακρόαση των εκπροσώπων των δύο ΠΑΕ και δεν είχε γνώση του φακέλου της υπόθεσης. Το μέλος αυτό πρότεινε την κλήση του κ. Μελισσανίδη η οποία μπροστά στο αδιέξοδο της ισοψηφίας έγινε δεκτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή