Μετάλλιο – εισιτήριο για Ρίο από τον Μίτα στη σκοποβολή

Μετάλλιο – εισιτήριο για Ρίο από τον Μίτα στη σκοποβολή

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ασημένιο μετάλλιο και το «εισιτήριο» για τη Βραζιλία κατέκτησε ο Ευθύμης Μίτας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πήλινου στόχου που συνεχίζεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Ο σκοπευτής μας ήρθε δεύτερος στο αγώνισμα του σκιτ, θέση που του έδωσε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο Ευθύμης Μίτας ξεχώρισε από την αρχή του αγώνα. Στους προκριματικούς πραγματοποίησε εξαιρετική επίδοση και με 123/125 προκρίθηκε στον τελικό μαζί με τον Ιταλό Λόντε, τον Νορβηγό Γιένσεν, τον Δανό Χάνσεν, τον Γάλλο Ντελανάου και τον Ουκρανό Μιλκέβ. Ο σκοπευτής μας έμεινε μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση των μεταλλίων και έχασε το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία βολή με 14-16. Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Ιταλός Λουίτζι Λόντε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ευθύμης Μίτας ανεβαίνει στη δεύτερη θέση του βάθρου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το είχε πετύχει και πέρυσι. Στο παλμαρέ του υπάρχει ακόμα και μεγαλύτερη διάκριση καθώς έχει έρθει πρώτος στο παγκόσμιο του 2012. Σε αυτή τη διοργάνωση είχε την απόλυτη ευστοχία σε βολές (125/125 και 150/150).

Το ασημένιο μετάλλιο από τη διοργάνωση του Μάριμπορ έδωσε αυτόματα την πρόκριση στον πρωταθλητή μας για τους Ολυμπιακούς. Ετσι, έγινε ο 21ος αθλητής μας που απέκτησε το προνόμιο για να βρεθεί στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη.

Στη Σλοβενία, το χάλκινο μετάλλιο διεκδίκησαν ο Γάλλος Ερικ Ντελανάου και ο Δανός Γέσπερ Χάνσεν για να ανεβεί στην τρίτη θέση του βάθρου ο Γάλλος. Οι υπόλοιποι Ελληνες αθλητές δεν ήταν σε… καλή ημέρα. Ο Γιώργος Σαλαβαντάκης πλασαρίστηκε στην 28η θέση με 118 βαθμούς και ο Νίκος Μαυρομάτης στην 43η με 116. Μακριά από τον καλό τους εαυτό βρέθηκαν και οι Κύπριοι, οι οποίοι διακρίνονται στα αγωνίσματα της σκοποβολής. Την καλύτερη θέση (19η) έφερε ο Αντώνης Ανδρέου με 120 βαθμούς, ο Ανδρέας Χασίκος ήρθε 25ος με 119 βαθμούς και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν και πρωταθλητής κόσμου (2007), Γιώργος Αχιλλέως 31ος με 118 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή