Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ, παρέσυρε τη Λοκομοτίβα

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ, παρέσυρε τη Λοκομοτίβα

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Την πρόκρισή του στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε χθες ο ΠΑΟΚ με τον πιο επιβλητικό τρόπο, καθώς συνέτριψε τη Λοκομοτίβα με σκορ 6-0, ανατρέποντας στην Τούμπα το εις βάρος του 2-1 του Ζάγκρεμπ, μία εβδομάδα πριν. Πλέον, ο «Δικέφαλος» σε διπλά παιχνίδια θα αντιμετωπίσει την Σπάρτακ Τρνάβα από τη Σλοβακία (30/7 – 6/8).

Ο ΠΑΟΚ ήταν όντως πολύ καλύτερος σε σχέση με το πρόσωπο που παρουσίασε στο Ζάγκρεμπ, και «καθάρισε» την πρόκριση στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Στο 3’ ο Λούκας με διαγώνιο αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ και στο 7’ ο Ισπανός δημιούργησε για τον Μακ, τον οποίο βρήκε με έξυπνη πάσα, και αυτός περνώντας τον Ζελένικα έγραψε το 2-0. Στο 14’ δύο ταλέντα του ΠΑΟΚ συνδυάστηκαν για το 3-0. Ο Κουλούρης έκανε σέντρα σουτ, ο Πέλκας την κατάλληλη στιγμή μπήκε στην πορεία της μπάλας και με ιδανικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Τα πάντα είχαν απλοποιηθεί για τον «Δικέφαλο» που έριξε στροφές όπως ήταν λογικό και λόγω της υπερβολικής ζέστης, όμως ήταν τέτοια η διαφορά κλάσης που ήρθε και τέταρτο γκολ. Στο 34’ ο Κίτσιου με αριστερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 4-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ολα είχαν γίνει τυπική διαδικασία. Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 59’ έφτασε σε πέμπτο γκολ, όταν από παράλληλο γύρισμα του Μακ μπερδεύτηκαν Μρσέλα και Αντριάσεβιτς και με… καραμπόλα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο Σλοβάκος ήταν αυτός που έγραψε και το 6-0, όταν στο 84’, μετά από συνδυασμό του Πέλκα με τον Κίτσιου, βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση και με δυνατό σουτ δεν χαρίστηκε στον Ζελένικα.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τζιόλης (46’ Μαντούρο), Μακ, Κίτσιου, Πέλκας, Λούκας (82’ Μυστακίδης), Κουλούρης (60’ Ρατς).

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρσέλα, Πρένγκα (Μίσιτς 25’), Σόβτσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούτσιτς, Αντριάσεβιτς, Λέκο (46’ Ντόλεζαλ), Μάριτς (56’ Κάπαν), Κόλαρ.

Ο Ιγκόρ Τούντορ υπογράμμισε μετά το παιχνίδι: «Η ομάδα ήταν σε καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά μπήκαν και ορισμένα νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της. Είναι σημαντικό που οι ποδοσφαιριστές συνήθισαν σε αυτές τις θερμοκρασίες».

Επίσης, αναφέρθηκε στον Λούκας: «Είμαι χαρούμενος για την ομάδα, αλλά και για την επιστροφή του Λούκας. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε εδώ. Ολη η ομάδα αξίζει συγχαρητήρια για την απόδοση. Δεν θέλω να σταθώ ατομικά σε έναν ποδοσφαιριστή. Είχαμε σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι».

Ρωτήθηκε για τον πανηγυρισμό του Λούκας, ο οποίος φίλησε τις επικαλαμίδες του όταν σκόραρε: «Δεν το είδα, αλλά ίσως πανηγύρισε φιλώντας τις επικαλαμίδες του, επειδή το θέμα που δημιουργήθηκε έγινε γιατί δεν τις φορούσε στην προπόνηση. Είχε πολύ καλή συμπεριφορά στο παιχνίδι, και την καλή συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών τη βλέπω στην άμυνα».

Για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας σχολίασε: «Θα μάθετε πολύ σύντομα για τους παίκτες που θα φύγουν από την ομάδα. Θα υπάρχουν νέα τις επόμενες μέρες και προφανώς θα συμβεί κάτι με παίκτες που θα έρθουν. Πρέπει να φέρουμε παίκτες με σωστή νοοτροπία. Παίκτες που θέλουν να θυσιαστούν για την ομάδα, θα σκέφτονται την ομάδα και όχι τον εαυτό τους, και θα θέλουν να κερδίζουν σε κάθε προπόνηση, κι αυτό είναι κάτι που συζητήσαμε με τον κ. Αρνεσεν και τον κ. Σαββίδη. Και γι’ αυτό μπορεί να πάμε σε παίκτες που μπορεί να έχουν μικρότερη ποιότητα, αλλά θα έχουν τη σωστή νοοτροπία, θα σέβονται τον σύλλογο και θα δίνουν τα πάντα για την ομάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή