Αφησαν υποσχέσεις οι Εφηβοι

Αφησαν υποσχέσεις οι Εφηβοι

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Αργοναύτες» της Εθνικής Εφήβων άρχισαν με ούριο άνεμο το ταξίδι τους στο Ευρωμπάσκετ που διοργανώνεται στον Βόλο και στην Πορταριά, νικώντας με χαρακτηριστική ευκολία την Κροατία (64-41). Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του γηπέδου, είχε υψηλή προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντά της και, παρά τον σημαντικό βαθμό δυσκολίας που είχαν οι Κροάτες, μετέτρεψε το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία. Η Εθνική προηγήθηκε δύο φορές με νταμπλ σκορ (10-5 και 30-15), δέχθηκε σερί οκτώ πόντων και η διαφορά μειώθηκε στους οκτώ (30-23), αλλά «απάντησε» με ισάριθμους πόντους και τελείωσε το ημίχρονο με διαφορά 15 πόντων (38-23). Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος αυξάνουν την ποιότητα και το ταλέντο της Εθνικής Εφήβων, η οποία κέρδισε 15 περισσότερα ριμπάουντ από τους Κροάτες, είχε 12 κλεψίματα και 8 κοψίματα.

«Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια. Αυτή η ομάδα στην καλή της μέρα μπορεί να κερδίσει εύκολα, αλλά στην κακή της να χάσει εύκολα», τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει σήμερα (21.15) τη Λιθουανία που επικράτησε της Βοσνίας (73-50) και το αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ αύριο, την ίδια ώρα, θα αρχίσει ο αγώνας της Ελλάδας με τη Βοσνία.

ΕΛΛΑΔΑ: Λούντζης 3, Ντουζίδης 5, Μιλεντίγιεβιτς 3 (1), Φλιώνης 5 (1), Μιχαλούτσος, Μουράτος 4, Σκουλίδας 6, Χριστίδης 8, Δίπλαρος, Σκορδάς 2, Παπαγιάννης 12, Χαραλαμπόπουλος 17 (1).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σκόκνα 9 (1), Καλάιζιτς 7 (1), Ντουμπέλι, Μπαντζίμ 4, Κάλπιτς 2, Κόλακ, Μίκσιτς, Μπούλιεβιτς, Προλέτα 2, Ζούμπατς 8, Βρκιτς 9 (2), Λιούμπιτσιτς.

• Από τον Φώτη Κατσικάρη, σε επίσημη παρουσίαση της Εθνικής Ανδρών που θα γίνει το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν οι 18 παίκτες που καλούνται στην προετοιμασία, ενόψει του Ευρωμπάσκετ (5 – 20/9). Στις επιλογές του Κατσικάρη υπάρχει η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη ύστερα από την περσινή απουσία του λόγω τραυματισμού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι τρεις παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ (Αντετοκούνμπο, Κουφός, Παπανικολάου), καθώς και ο Καλάθης που επέστρεψε προσφάτως στον Παναθηναϊκό. Τον βασικό «κορμό» της Εθνικής θα απαρτίζουν ακόμα οι Ζήσης, Πρίντεζης, Μπουρούσης, Σλούκας, Καϊμακόγλου, Μάντζαρης, Περπέρογλου, ενώ πιθανότατα θα κληθεί και ο σέντερ της Εθνικής Εφήβων, Γιώργος Παπαγιάννης.

• Στην Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την καριέρα του για τα δύο επόμενα χρόνια ο Στράτος Περπέρογλου, ύστερα από τη μονοετή θητεία του στην Εφές Αναντόλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή