«Διαμάντια» στο Λονδίνο, «αστέρια» στην Αθήνα

«Διαμάντια» στο Λονδίνο, «αστέρια» στην Αθήνα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο στάδια, που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο και στο ΟΑΚΑ επικεντρώνεται από σήμερα έως την Κυριακή το ενδιαφέρον των Ελλήνων φίλων του κλασικού Αθλητισμού. Στην πρωτεύουσα της Αγγλίας αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο o 11ος αγώνας της σειράς Ντάιαμοντ Λιγκ και στην Αθήνα θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών.

Σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στο στάδιο του Λονδίνου ο κορυφαίος σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ θα πάρει μέρος στα 100 μ. και θα φανεί εάν, μετά τους τραυματισμούς του, βρίσκεται σε καλή κατάσταση εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Πεκίνου. Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές που θα βρεθούν στο Λονδίνο είναι και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του επί κοντώ. Οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστούν αύριο και το ίδιο βράδυ θα επιστρέψουν στην Ελλάδα ώστε το πρωί της Κυριακής να βρίσκονται στο Ολυμπιακό Στάδιο για να διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο αγώνισμα.

Στα πανελλήνια πρωταθλήματα έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος 596 άνδρες και 463 γυναίκες. «Ηταν επιλογή δική μου και του προπονητή μου να μην πάω στο Λονδίνο γιατί πιστεύω ότι πρέπει να στηρίξουμε αυτό το γεγονός. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Με τον Δημήτρη Κυτέα έχουμε δουλέψει πολύ. Κάναμε κάποιες αλλαγές που χρειάστηκε χρόνο για να φανούν. Πιστεύω πως είμαι κοντά στα 6,00 μ. και αυτά θα κυνηγήσω. Μπροστά υπάρχει το Παγκόσμιο του Πεκίνου και ο τελικός του Ντάιαμοντ Λιγκ. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνάει τις συνθήκες που δουλεύουμε. Μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 30 βαθμούς το καλοκαίρι και άλλα πολλά προβλήματα», τόνισε ο πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος αύριο θα αγωνιστεί στο επί κοντώ.

Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν και οι Λυκούργος Τσάκωνας (100, 200), Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.), Λούης Τσάτουμας (μήκος), Σπύρος Τσιάμης (τριπλούν), ενώ δυνατός θα είναι ο συναγωνισμός στο ύψος με τους Αντώνη Μάστορα, Κώστα Μπανιώτη και Δημήτρη Χονδροκούκη (Κύπρος). Στις γυναίκες, εκτός από τις πρωταθλήτριες του επί κοντώ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα αποτελέσματα των Μαρία Μπελιμπασάκη (100, 200μ.), Ελένη Φιλάνδρα (800 μ.) και Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Στο φετινό πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί και ο τελευταίος αγώνας του Περικλή Ιακωβάκη. Ο 36χρονος θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στα 400 μ. εμπ. ενώ η νέα γενιά (Νάκος, Κωνσταντής κ.λπ.) θα επιχειρήσει να μπει εμπόδιο στον στόχο του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή