Πιο γαλάζια τα νερά του Καζάν

Πιο γαλάζια τα νερά του Καζάν

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ελληνικές συμμετοχές αρχίζει η σημερινή δεύτερη ημέρα των παγκοσμίων πρωταθλημάτων υγρού στίβου, στο Καζάν. Η γαλανόλευκη θα υπάρχει στον ποταμό Καζάνκα, όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα ανοικτού νερού, και στη συγχρονισμένη κολύμβηση, στο στάδιο «Αρένα Καζάν». Η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα ανοίξει τον… χορό των συμμετοχών για την ελληνική ομάδα. Η «γοργόνα» θα πάρει μέρος στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στο «Αρένα», ενώ θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε όλα τα αγωνίσματα. «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς, άρα υπάρχει πολύ ευθύνη αλλά και ενθουσιασμός.

Εχουμε δουλέψει αρκετά και μένει να βγει η δουλειά στην πισίνα. Θα πάρω μέρος σε όλα τα αγωνίσματα. Πρώτη φορά θα αγωνιστώ στο σόλο σε παγκόσμιο γυναικών και θέλω να πάω όσο καλά γίνεται. Το ίδιο και στο ντουέτο όπου θα εκτελέσω κάθε πρόγραμμα με διαφορετική παρτενέρ» δήλωσε στην «Κ» η πρωταθλήτρια.

Η ελληνική συγχρονισμένη κολύμβηση συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου. Σε αυτό το επίπεδο θέλουν να τη διατηρήσουν και οι αθλήτριές μας που θα αγωνιστούν στο Καζάν. «Θέλουμε να μπούμε μέσα στην οκτάδα. Σίγουρα οι ομάδες που ξεχωρίζουν είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.λπ. αλλά αυτές είναι μπροστά. Εμείς θεωρούμε βασικές αντιπάλους, ως προς τον στόχο μας, τις Γαλλία, Ιταλία και το Μεξικό. Εχουμε δουλέψει καλά και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί» υπογράμμισε η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Το μεσημέρι οι αθλήτριές μας θα εκτελέσουν το πρόγραμμά τους στο τεχνικό του ομαδικού.

Στον ποταμό Καζάνκα θα βουτήξουν σήμερα το πρωί η Κέλλυ Αραούζου και ο Αντώνης Φωκαΐδης. Οι δύο αθλητές μας θα πάρουν μέρος στην κολύμβηση ανοικτού νερού, στα 5.000 μ.

Στο Καζάν βρίσκονται και οι καταδύτες μας. Ο Στέφανος Παπαρούνας και η Ελένη Κατσούλη θα επιδιώξουν την προσεχή εβδομάδα να μπουν μέσα στους 12 πρώτους στις καταδύσεις από τραμπολίνο 3 μ., προκειμένου να πάρουν την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ολη η χρονιά κύλησε μέσα στις αντιξοότητες και με τραγικές συνθήκες προπόνησης. Ευτυχώς τις τελευταίες 10 ημέρες πήγαμε στη Ρωσία, σε ένα εκπληκτικό προπονητικό κέντρο όπου προετοιμάζονται Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές. Οι συνθήκες ήταν απίθανες. Μέσα σε αυτό υπήρχε ακόμη και νοσοκομείο για αθλητές. Μας συμπεριφέρθηκαν άψογα. Δυστυχώς, για τη δουλειά που κάνουμε υπάρχει περισσότερος σεβασμός στο εξωτερικό από το εσωτερικό. Τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και θα αγωνιστούμε με πρώτο στόχο την είσοδο στον ημιτελικό. Εάν καταφέρουμε και περάσουμε και στη “δωδεκάδα” θα είναι ό,τι καλύτερο γιατί θα πάρουμε απευθείας την πρόκριση για το Ρίο» δήλωσε στην «Κ» ο Πέτρος Φυρίγος.

Οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας αλλά και τα υψηλά χρηματικά πριμ που θα μοιράσουν οι Ρώσοι στους διακριθέντες, αποτελούν βασικά κίνητρα και στην, αποκαλούμενη, πρωτεύουσα των σπορ της Ρωσίας θα βρεθούν όλα τα «αστέρια» του υγρού στίβου. O Τσαντ Λε Κλος (Ν. Αφρική), ο οποίος νίκησε τον Μάικλ Φελπς στα 200 μ. πετ. στο Λονδίνο και οι Ολυμπιονίκες του 2012 στις καταδύσεις, Ντέιβιντ Μπούντια (ΗΠΑ, χρυσό στα 10 μ. πλατ.) και Γιεβγκένι Κουζνετσόφ (Ρωσία, ασημένιο στα 3μ. συγχ.) βρίσκονται ανάμεσα στον «γαλαξία».

Οι Κινέζοι διαθέτουν μία από τις μεγαλύτερες αποστολές με 51 κολυμβητές και κολυμβήτριες. Στην αποστολή ξεχωρίζει ο Σουν Γιανγκ, ο οποίος στην προηγούμενη διοργάνωση της Βαρκελώνης πρώτευσε στα 400, 800 και 1.500μ. ελευθέρως. Στην ομάδα συμπεριλαμβάνεται και η Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, στα 200μ. μεικτ. ατ., η Γε Σιουέν. Το 2013, η Κίνα είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, καθώς οι αθλητές της κατέκτησαν 14-8-4 μετάλλια. Πρώτες ήταν οι ΗΠΑ με 15-10-9 και τρίτη η Ρωσία με 9-6-4. Η Ελλάδα είχε πλασαριστεί στην 14η θέση με ένα χρυσό και ένα ασημένιο.

Μεγάλη η «δίψα» των φιλάθλων

Στη δημοκρατία του Ταταρστάν θα βρεθούν 2.651 αθλητές και αθλήτριες από 190 χώρες προκειμένου να πάρουν μέρος στα έξι αθλήματα της 16ης διοργάνωσης του υγρού στίβου. Το ενδιαφέρον των Τατάρων αλλά και των υπολοίπων Ρώσων για τους αγώνες είναι μεγάλο, με αποτέλεσμα να έχουν πουληθεί χιλιάδες εισιτήρια.

Το μη ολυμπιακό άθλημα, οι καταδύσεις από ψηλό βατήρα, δείχνει ότι είναι το πιο αγαπημένο των θεατών, καθώς οι κερκίδες που έχουν στηθεί στον ποταμό Καζάνκα θα γεμίσουν. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι όλα τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν.

Στη δεύτερη θέση της προτιμήσεως των θεατών βρίσκεται η συγχρονισμένη κολύμβηση. Η παράδοση που έχουν οι Ρώσοι στον «χορό στην πισίνα» έχει κάνει ανάρπαστα τα… μαγικά χαρτάκια. Ελάχιστα εισιτήρια μένουν ακόμη στα εκδοτήρια για τα παιχνίδια υδατοσφαίρισης των ομάδων πόλο της Ρωσίας όπως και για τους τελικούς του αθλήματος. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι, συνολικά, έχουν πωληθεί περισσότερα από 160.000 εισιτήρια. Τους αγώνες από την τηλεόραση αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 4.500.000.000 φίλαθλοι.

Χθες, δίπλα από το στάδιο «Καζάν Αρένα» άνοιξε τις πύλες του και το πάρκο των αγώνων. Πρόκειται για έναν ωραίο χώρο όπου οι φίλαθλοι αλλά και οι αθλητές θα μπορούν να περνούν όμορφες στιγμές και να διασκεδάζουν. Εχουν διοργανωθεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι φίλοι του αθλητισμού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε απευθείας μετάδοση όλα τα αγωνίσματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πάρκο θα μείνει ανοικτό μέχρι και τις 16 Αυγούστου καθώς μετά την ολοκλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στους ίδιους χώρους η αντίστοιχη διοργάνωση των «Μάστερς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή