Πίσω από τις κάμερες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινές άνευ ουσίας

Ξανά στο τραπέζι του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ήρθε το θέμα των ποινών των ομάδων που δεν αδειοδοτούνται από την ΕΠΟ. Κατατέθηκε μια άποψη περί επιστροφής στην ποινή του υποβιβασμού, κάτι που είχε εγκαταλειφθεί άρον άρον τη σεζόν 2012-2013, όταν κινδύνευσαν να μην αδειοδοτηθούν αρκετές ομάδες της κατηγορίας ανάμεσα στις οποίες και μεγάλα ονόματα. Συν τοις άλλοις, με την επαναφορά αυτού του μέτρου, κανείς δεν διασφαλίζει ότι οι ομάδες που θα αντικαταστήσουν αυτές που θα υποβιβαστούν λόγω μη αδειοδότησης, εφόσον προέρχονται από την οικονομικά ανίσχυρη Φούτμπολ Λιγκ, θα πληρούν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης, αφού εκεί η κατάσταση είναι χειρότερη. Αν έπρεπε να ληφθεί ένα μέτρο προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών στις μη αδειοδοτημένες ομάδες, αυτό θα ήταν η αύξηση της ποινής σε περίπτωση υποτροπής. Με άλλα λόγια, μια ΠΑΕ που κατ’ επανάληψη δεν αδειοδοτείται από τα αρμόδια όργανα να έχει να αντιμετωπίσει αυστηρότερες ποινές, που θα φτάνουν μέχρι και τον υποβιβασμό. Φαινόμενα ομάδων που δείχνουν να έχουν βολευτεί με την ποινή του περιορισμού των μεταγραφών και δεν ενδιαφέρονται να μεταβάλουν την εικόνα τους, υπάρχουν και είναι γνωστά. Ομως, ο συνεταιρισμός δεν φαίνεται διατεθειμένος να δράσει στοχευμένα προς την κατεύθυνση των «προβληματικών» ΠΑΕ που τον συναποτελούν και προτιμά να συζητά περί οριζόντιων μέτρων. Α. Μ.

Με «ασπίδα» τον Σκόμποε

Ενας παίκτης-σύμβολο για τον κόσμο του Αρη αναμένεται να αναλάβει την προεδρία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ως επιλογή του Αλεξ Κάλας. Ο Ολε Σκόμποε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για μια τρίτη θητεία στον Αρη, καθώς έχει υπάρξει για κάποιο διάστημα και προπονητής των «κίτρινων» εκτός από παίκτης, τη δεκαετία του ’80. Με αυτήν την επιλογή, ο Κάλας προσπαθεί να αμβλύνει τις αντιδράσεις της πλειονότητας του κόσμου για την παρουσία του αδελφού του, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος τυγχάνει στήριξης μόνο από τον Αλεξ Κάλας και ελαχίστων ανθρώπων μέσα στην ομάδα. Γ. Σ.

Εφικτός στόχος

«Είμαι κοντά στα 6 μ. και αυτά θα κυνηγήσω», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Φιλιππίδης. Οι αθλητές, συνήθως, στις προπονήσεις επιτυγχάνουν καλύτερες επιδόσεις από τους αγώνες και για να μιλάει ο, πάντα, μετριόφρων πρωταθλητής μας για έξι μέτρα αποτελεί θέμα χρόνου να τα υπερβεί. Και όλα αυτά, κάνοντας προπόνηση με 30 βαθμούς και σε εγκαταστάσεις που δεν αρμόζουν σε έναν αθλητή του επιπέδου του. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή