Κέρδη από Αραούζου και συγχρονισμένη

Κέρδη από Αραούζου και συγχρονισμένη

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόκριση της Κέλλυς Αραούζου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των κοριτσιών της συγχρονισμένης κολύμβησης ξεχώρισαν, για τα ελληνικά χρώματα, κατά τη χθεσινή ημέρα στα παγκόσμια πρωταθλήματα υγρού στίβου, στο Καζάν. Αντίθετα, η εθνική ομάδα πόλο γυναικών δείχνει να βρίσκεται έξω από τα… νερά της καθώς έχασε και από την Ολλανδία. Σήμερα, η ανδρική ομάδα πόλο θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο συγκρότημα των ΗΠΑ.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συνέχισε και χθες τη… συλλογή προκρίσεων σε τελικούς. Μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου πήραν μέρος στον προκριματικό του ελεύθερου προγράμματος. Ο αγώνας ήταν υψηλού επιπέδου. Το ελληνικό δίδυμο κατέλαβε τη 10η θέση και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό. Λίγες ώρες αργότερα, η Πλατανιώτη συμμετείχε και στο ελεύθερο ομαδικού και η Εθνική απέσπασε άλλη μία πρόκριση ως 10η. Σήμερα η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα πάρει μέρος στον τελικό στο ελεύθερο (σόλο).

Στα 10.000 μ., η Κέλλυ Αραούζου δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία των 5.000 μ. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια στο ολυμπιακό αγώνισμα του ανοικτού νερού δεν κατέκτησε κάποιο μετάλλιο αλλά εξασφάλισε την πρόκριση για τους Αγώνες του Ρίο. Εγινε το 23ο μέρος τής, έως τώρα, ελληνικής αποστολής για τη Βραζιλία. Η Αραούζου βούτηξε στον ποταμό Καζάνκα και άρχισε να κολυμπάει συντηρητικά. Στα 5.000 μ. ήταν 22η και στα 7,5 ανέβηκε στην τρίτη θέση. Κάπου εκεί οι δυνάμεις την εγκατέλειψαν και, τελικά, πλασαρίστηκε ως όγδοη με χρόνο 1.58.36. Πρώτη ήρθε η Γαλλίδα Oρελί Μίλερ με 1.58.04.3. Η Μαριάννα Λυμπερτά τερμάτισε στην 37η θέση.

Τάσεις… αυτοκτονίας έδειξε η εθνική ομάδα πόλο γυναικών στον δεύτερο αγώνα της. Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στο τρίτο οκτάλεπτο του αγώνα με την Ολλανδία έφερε την ήττα με 9-10 (3-2, 2-2, 2-5, 2-1). Η αρχή ήταν η ιδανική καθώς οι διεθνείς προηγήθηκαν με 5-4. Στη συνέχεια, η Εθνική δέχτηκε καθοριστικά γκολ από την περιφέρεια και αντιμετώπισε προβλήματα στην επίθεση. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, οι διεθνείς κυνήγησαν την ισοφάριση και παραλίγο να την πετύχουν, αλλά το γκολ της Ξενάκη θεωρήθηκε εκτός χρόνου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν αμφιβολίες εάν στο πρώτο γκολ της Ολλανδίας η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος.

Τώρα η πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου έχει δυσκολέψει. Οι αθλήτριες του Μορφέση χρειάζονται μόνο νίκη στον αυριανό αγώνα με τη Ν. Αφρική για να πλασαριστούν στην 3η θέση και να διεκδικήσουν την είσοδο στους προημιτελικούς σε χιαστί αγώνα απέναντι στον δεύτερο του Α΄ ομίλου.

Η εθνική ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα τις ΗΠΑ. Οι διεθνείς μας είχαν ιδανικό ξεκίνημα, διότι στην πρεμιέρα υπερίσχυσαν της Ιταλίας. Η σημερινή αντίπαλος των αθλητών μας έχει κερδίσει το χρυσό στους Παναμερικανικούς Αγώνες και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίστες μας πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή