Πριγκιπικά «πυρά» στον υποψήφιο Πλατινί

Πριγκιπικά «πυρά» στον υποψήφιο Πλατινί

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA στις προσεχείς εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για να δεχθεί εντός ολίγων ωρών σφοδρή επίθεση από τον υποψήφιο που ο Γάλλος παράγοντας είχε στηρίξει στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Οσο αναμενόμενη ήταν η ανακοίνωση από τον κ. Πλατινί, ότι έπειτα από 10 χρόνια στην ηγεσία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας θα είναι υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Ζεπ Μπλάτερ στη FIFA, άλλο τόσο απρόσμενη ήταν η κριτική που δέχθηκε από τον Ιορδανό πρίγκιπα Αλί.

Αναφερόμενος στα σκάνδαλα που υποχρέωσαν τον κ. Μπλάτερ σε παραίτηση τέσσερις μέρες μετά την επανεκλογή του, ο κ. Πλατινί έγραψε χτες σε επιστολή του προς τους προέδρους όλων των εθνικών ομοσπονδιών ότι «τα πρόσφατα γεγονότα υποχρέωσαν την ηγεσία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να γυρίσει νέα σελίδα και να ξανασκεφθεί τη διοίκησή της». Υποσχέθηκε δε μια FIFA «παραδειγματική… που θα είναι σεβαστή, αρεστή και ανοιχτή στον κόσμο».

Προφανώς, τον Φεβρουάριο θα έχει αντίπαλο τον πρίγκιπα Αλί, που, αν και δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Πλατινί πως «δεν είναι καλός για το ποδόσφαιρο» και πρόσθεσε ότι «οι φίλοι και οι παίκτες του ποδοσφαίρου αξίζουν κάτι καλύτερο». Συνέδεσε, μάλιστα, και τον κ. Πλατινί με τη σημερινή κατάσταση, λέγοντας ότι «η πρακτική του παρασκηνίου και των συμφωνιών κάτω από το τραπέζι πρέπει να τελειώσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή