Στη «μάχη» Ατρόμητος και ΠΑΟΚ

Στη «μάχη» Ατρόμητος και ΠΑΟΚ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θέλουν να κάνουν σήμερα (20.00) ο ΠΑΟΚ, υποδεχόμενος στην Τούμπα τη Σπάρτακ Τρνάβα, και ο Ατρόμητος, που την ίδια ώρα αντιμετωπίζει την ΑΪΚ στη Στοκχόλμη.

Ο «Δικέφαλος» βρίσκεται σε διαδικασία… ολικού λίφτινγκ σε αγωνιστικό επίπεδο, και χθες μάλιστα ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Κριστιάν Νομπόα στη Ροστόφ, όμως υπάρχει και αγωνιστική δράση.

Ο Ιγκόρ Τούντορ υπογράμμισε χθες: «Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι, σε σχέση με δεκαπέντε μέρες πριν. Θέλουμε τα παιχνίδια να είναι μια φωτοτυπία των προπονήσεων. Το φαβορί είναι στα χαρτιά, είναι ωραίο για τους δημοσιογράφους και τους παίκτες, όμως όλο το θέμα είναι τι θα γίνει στο γήπεδο. Εμείς είμαστε σε ένα σημείο χειρότερα από την προηγούμενη χρονιά, όμως αποδεχόμαστε ότι είμαστε το φαβορί και θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους».

Ο Κροάτης τεχνικός αναφέρθηκε και στην ευρεία νίκη επί της Λοκομοτίβα: «Επειτα από νίκες βάζω πίεση στις προπονήσεις και ζορίζω την ομάδα. Υστερα από ήττα στηρίζω ψυχολογικά τους παίκτες μου. Επίσης, και οι παίκτες ξέρουν ότι δεν μετράει το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά αυτό που έρχεται», ενώ σχολιάζοντας τη συμφωνία με τον Δημήτρη Πέλκα είπε: «Ο Πέλκας είναι μια όμορφη έκπληξη για την ομάδα μου, μου αρέσει γιατί έχει ποιότητα, αλλά και γιατί θέλει να βελτιωθεί και έχει διάθεση να μάθει. Είναι έξυπνος άνθρωπος, και αυτό μου αρέσει».

Ο Ρόμπερτ Μακ θα παίξει κόντρα σε συμπατριώτες του σήμερα, όμως αυτό δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο σκέψης του. «Την ξέρω την ομάδα, πολλοί από αυτούς είναι φίλοι μου, δεν έχω δει παιχνίδια τους τελευταία, αλλά, όπως είπα, θέλουμε να νικήσουμε με μεγάλο σκορ για να περάσουμε στον επόμενο γύρο», τόνισε ο Σλοβάκος επιθετικός.

Από τη… φθινοπωρινή Στοκχόλμη ξεκινάει η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια για τον Ατρόμητο, που φιλοξενείται σήμερα από την ΑΪΚ.

Στόχος της ομάδας του Περιστερίου είναι το αποτέλεσμα που θα φέρει πιο κοντά την πρόκριση στα πλέι οφ, και αυτό δεν θα έρθει με έναν παθητικό ρόλο στο γήπεδο, όπως επισήμανε ο τεχνικός του Ατρόμητου, Μιχάλης Γρηγορίου. «Εχουμε ποιότητα, εμπειρία, και πρέπει να πάρουμε κάτι από εδώ, ενόψει της ρεβάνς, που είναι και το δυνατό μας σημείο. Να αντιπαραθέσουμε μυαλό και τακτική. Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Οι περισσότεροι έχουν εμπειρίες από ευρωπαϊκά παιχνίδια», τόνισε ο Γρηγορίου, προσθέτοντας: «Ανέκαθεν η σκέψη μου ως προπονητής είναι όχι το πώς θα κρατήσουμε το μηδέν. Ετσι θα έχουμε πρόβλημα. Υπάρχουν ειδικές συνθήκες αύριο, όπως, για παράδειγμα, οι καιρικές συνθήκες. Στο Περιστέρι τα παιδιά θα πάρουν δύναμη αν φύγουν από τη Σουηδία με θετικό αποτέλεσμα. Οι συνθήκες στην έδρα μας θα είναι τελείως διαφορετικές. Ποτέ το σκεπτικό μου δεν ήταν αμυντικό. Το κυρίαρχο να βγούμε νικητές από τις προσωπικές μονομαχίες, που θα είναι πολλές αύριο. Να δώσουμε έμφαση σε τακτικά κομμάτια, που σε τέτοια ματς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο».

Για τον αγώνα με την ΑΪΚ μίλησε και ο αρχηγός του Ατρόμητου, Σωκράτης Φυτανίδης: «Τα συγκεκριμένα ματς έχουν μεγάλη σημασία για εμάς. Η προετοιμασία μας επικεντρώθηκε πολύ σε αυτά τα δύο ματς. Να μπούμε από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένοι, μέχρι και το τέλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή