Τίτλοι τέλους στο δράμα της Εθνικής ποδοσφαίρου

Τίτλοι τέλους στο δράμα της Εθνικής ποδοσφαίρου

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη ήττα δέχθηκε η εθνική Ελλάδος, αυτή τη φορά από τη Φινλανδία με 1-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη και αποκλείστηκε και μαθηματικά από την τελική φάση του EURO 2016.

Ο υπηρεσιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 και τους Καρνέζη τερματοφύλακα, αριστερά τον Χολέμπα, δεξιά τον Βύντρα, στο κέντρο της άμυνας τους Παπασταθόπουλο και Κ. Παπαδόπουλο, Σάμαρη και Τζιόλη στα χαφ, με τον Φορτούνη μπροστά τους, στις πτέρυγες τους Καρέλη και Αραβίδη και «φουνταριστό» τον Μήτρογλου.

Με τη σέντρα του αγώνα η εθνική βρέθηκε στην επίθεση, δείχνοντας ότι θέλει να ξορκίσει το φετινό «φάντασμα». Στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Φορτούνης πλάσαρε άουτ, ενώ στο 6' ο Παπαδόπουλος αστόχησε σε κεφαλιά. Στο 13', ξανά ο Φορτούνης σούταρε άουτ και στο 38', σουτ του Καρέλη έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Χραντέτσκι. Στο 42' οι Φινλανδοί απάντησαν με τον Σπαρβ, η κεφαλιά του οποίου κατέληξε πάνω από το δοκάρι του Καρνέζη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική μπήκε με την ίδια ορμή με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Δύο φορές ο Καρέλης και μια Χολέμπας στο πρώτο δεκάλεπτο αστόχησαν από καλές θέσεις, όμως οι Φινλανδοί «διάβασαν» καλά το α' μέρος και έκλεισαν κάθε διάδρομο, περιμένοντας να βρουν τον κατάλληλο διάδρομο για αντεπίθεση. Αντί γι' αυτό, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν οργανωμένα έξω από την περιοχή της Ελλάδας, ο Ρινγκ ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου, πάσαρε στον Σαντίκ και πριν προλάβει να σουτάρει έβαλε την κόντρα ο Παπασταθόπουλος. Ωστόσο, η μπάλα κατέληξε στον εντελώς αμαρκάριστο Πογιάνπαλο που με σουτ νίκησε τον Καρνέζη και ουσιαστικά τελείωσε το ματς..

Το φινάλε βρήκε τους θεατές να αποδοκιμάζουν και τους διεθνείς να ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε για μία φορά ακόμη. «Όταν κάνεις πολλά πράγματα, υπάρχουν πολλά σαν δικαιολογία, αλλά εμείς δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Μέσα από τις δυσκολίες θα βγούμε από όλο αυτό, τα παιδιά απέδειξαν πως όταν αντιδρούν σωστά, σου δίνουν ελπίδα για το μέλλον», δήλωσε ο Κώστας Τσάνας. «Να αποβάλουμε το μικρόβιο της ήττας», τόνισε ο Παναγιώτης Κονέ. «Ασφαλώς ξένος, θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής, πλαισιωμένος από τον κ. Τσάνα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης.

ΕΛΛΑΔΑ (Τσάνας): Καρνέζης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Φορτούνης, Αραβίδης (68' Κονέ), Σάμαρης (86' Ταχτσίδης), Μήτρογλου, Καρέλης (77' Φούντας).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Κανέρβα): Χραντέτσκι, Αραγιούρι, Αρκιβούο, Ουρόνεν, Τοΐβιο, Χετεμάι, Σπαρβ, Χάλστι, Ρινγκ, Χαμαλάινεν (46' Σαντίκ / 81' Μάτιλα), Πούκι (67' Πογιάνπαλο).

Τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου μας: Ν. Φαρόε-Β. Ιρλανδία 1-3, Ουγγαρία-Ρουμανία 0-0.

Η βαθμολογία σε 7 ματς: Β. Ιρλανδία 16, Ρουμανία 15, Ουγγαρία 12, Φινλανδία 7, Ν. Φαρόε 6, Ελλάδα 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή