«Διπλή» ήττα για τον Ολυμπιακό

«Διπλή» ήττα για τον Ολυμπιακό

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από έξι συνεχόμενες εντός έδρας επιτυχίες στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 0-3 χθες το βράδυ στο Καραϊσκάκη από την πανίσχυρη Μπάγερν, στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντιναμό επικράτησε της Αρσεναλ με 2-1 στο Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με τους «Λονδρέζους» στο «Εμιρέιτς» να αποκτά μεγάλη σημασία για τους «ερυθρόλευκους».

Προκειμένου να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα της Μπάγερν, ο Μάρκο Σίλβα «γέμισε» τον χώρο της μεσαίας γραμμής δίνοντας ρόλο εσωτερικών μέσων στους Σαλίνο και Κασάμι, δεξιά και αριστερά στον Καμπιάσο σε σύστημα 4-3-3. Ετσι, ξεκίνησε ένα καθαρό εξτρέμ, τον Πάρντο, ο οποίος μαζί με τον Τσόρι και τον Ιντέγιε είχαν ως κύριο μέλημά τους να απειλήσουν την εστία του Νόιερ με κάποια αντεπίθεση. Πάντως, στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ευκαιρίες ήρθαν από στημένες φάσεις και κεφαλιές των Ιντέγιε (20΄) και Ντα Κόστα (40΄).

Από την άλλη πλευρά, οι «Βαυαροί» προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να εκμεταλλευτούν τον χώρο που τους έδιναν οι «ερυθρόλευκοι». Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στην άμυνα των «Πειραιωτών», παρά το γεγονός πως υπήρχαν διαστήματα κατά τα οποία ασκούσαν εντονότατη πίεση. Ουσιαστικά από το 26΄ και μετά άρχισαν να απειλούν, δίχως να παραβιάσουν την εστία του Ρομπέρτο. Είτε γιατί ο Ισπανός γκολκίπερ είχε τον τρόπο να αποκρούει τις επιλογές των πρωταθλητών Γερμανίας. Είτε γιατί οι συμπαίκτες του ήταν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να απομακρύνουν την μπάλα μακριά από την περιοχή.

Οι ισορροπίες του αγώνα δεν άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» έδιναν και πάλι χώρο στη γερμανική ομάδα, φιλοδοξώντας να φθάσουν στο γκολ με αντεπιθέσεις. Ομως, η ομάδα του Γκουαρδιόλα άνοιξε το σκορ με τον πιο απροσδόκητο τρόπο. Ηταν το 52΄, όταν ο Μίλερ δοκίμασε από τα δεξιά μία σέντρα – σουτ. Η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά για να καταλήξει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Ρομπέρτο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ιντέγιε απείλησε με σουτ για το 1-1. Εν συνεχεία, ο Μάρκο Σίλβα πέρασε τους Ερνάνι και Φορτούνη στη θέση των Τσόρι και Καμπιάσο, με την ελπίδα να φθάσει ο Ολυμπιακός στην ισοφάριση. Εως το τέλος πίεσε την Μπάγερν. Και θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει αν στο 83΄ ο Σαλίνο νικούσε τον Νόιερ, όταν βρέθηκε μόνος απέναντί του. Τελικώς, στο 88΄ ο Γκέτσε «έγραψε» το 0-2 και ο Μίλερ με πέναλτι στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μασουακού, Καμπιάσο (65΄ Φορτούνης), Κασάμι, Σαλίνο, Πάρντο (82΄ Σεμπά), Ντομίνγκεζ (60΄ Ερνάνι), Ιντέγιε.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Βιδάλ (78΄ Γκέτσε), Τσάμπι Αλόνσο (76΄ Κίμιχ), Τιάγκο, Μίλερ, Λεβαντόφσκι (58΄ Κόμαν), Ντάγκλας Κόστα.

Τα άλλα αποτελέσματα: 5ος όμιλος: Λεβερκούζεν – ΜΠΑΤΕ 4-1, Ρόμα – Μπαρτσελόνα 1-1. 7ος: Τσέλσι – Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-0, Ντιναμό Κιέβου – Πόρτο 2-2. 8ος: Βαλένθια – Ζενίτ 2-3, Γάνδη – Λιόν 1-1.

• Eνταση προκλήθηκε στην εξέδρα που παραχωρήθηκε στους οπαδούς της Μπάγερν. Περίπου μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, εκτόξευσαν μπουκάλια και σπασμένα καθίσματα προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ για να αποκαταστήσουν την τάξη. Μάλιστα, «ήρθαν στα χέρια» με ορισμένους οπαδούς των «Βαυαρών».

• Με πέναλτι του Μανώλη Σάλιακα στο 84΄, η ομάδα νέων επικράτησε της Μπάγερν με 1-0 στον Ρέντη, στην πρεμιέρα των ομίλων του Youth League.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή