Με οδηγό την περσινή πορεία ο Αστέρας

Με οδηγό την περσινή πορεία ο Αστέρας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μνήμες από την περυσινή πορεία του Αστέρα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ζωντανεύουν ξανά για τον Στάικο Βεργέτη και τους παίκτες του. Οι Αρκάδες φορούν ξανά απόψε το ευρωπαϊκό τους κοστούμι και είναι λογικό να ονειρεύονται να κάνουν ακόμη ένα βήμα πιο ψηλά.

Η αναμέτρηση με την Σπάρτα Πράγας (22.05) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» μπορεί να δώσει στον Αστέρα την απαραίτητη ώθηση ενόψει της συνέχειας, και η αισιοδοξία δεν λείπει, μιας και ο Eλληνας τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του είναι απόλυτα έτοιμη για τη μονομαχία με τους Τσέχους: «Συνήθως δεν μου αρέσει να χρίζω κάποιον φαβορί πριν από ένα παιχνίδι, γιατί το ποδόσφαιρο πάντα μας διαψεύδει. Με βάση το όνομα, τη φανέλα και την ευρωπαϊκή παρουσία, η Σπάρτα είναι το πιο βαρύ όνομα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε πολύ σε αυτά τα έξι παιχνίδια του ομίλου, γι’ αυτό παλέψαμε όλοι την προηγούμενη χρονιά για να είμαστε ξανά στους ομίλους».

Ο Στάικος Βεργέτης έπλεξε το εγκώμιο της αποψινής αντιπάλου του Αστέρα, συμπλήρωσε όμως πως η ομάδα του έχει μάθει να στέκεται όρθια στις δυσκολίες: «Βλέποντας την Σπάρτα και βλέποντας τα δικά μας παιχνίδια, το παιχνίδι περισσότερο θα εξαρτηθεί από ένα γκολ αν ανοίξει το παιχνίδι ή όχι. Κατ’ αρχήν είναι φυσιολογικό μια ομάδα σαν την Σπάρτα να έρχεται για τη νίκη και να είναι αυτή η φιλοδοξία της, έχει όνομα, ιστορία, πρωταθλήματα Τσεχίας, έχει μέταλλο νικητή. Ομως αυτό το μέταλλο το έχει αποκτήσει και ο Αστέρας, γι’ αυτό δεν μένει πεσμένος μετά από ήττα, αυτό το έχει αποδείξει κιόλας όλα αυτά τα χρόνια και αυτό ελπίζουμε να συμβεί ξανά».

Επίσης, ο τεχνικός του Αστέρα μίλησε και για τα πλάνα του, με δεδομένο πως το ξεκίνημα της ομάδας του στη Σούπερ Λιγκ είναι μετριότατο: «Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, αν θα υπάρξουν, δεν τις καθορίζουν τα αποτελέσματα, τις καθορίζει η ανάλυση του αντιπάλου και όχι αν χάνουμε ή αν κερδίζουμε. Ενδεχομένως να υπάρξουν μία ή δύο αλλαγές το πολύ, όχι παραπάνω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή