Ρεκόρ συμμετοχών στον φετινό Μίνι Μαραθώνιο των Σπετσών

Ρεκόρ συμμετοχών στον φετινό Μίνι Μαραθώνιο των Σπετσών

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κλεψύδρα έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την έναρξη του 5ου Μίνι Μαραθωνίου των Σπετσών. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου του 2015, στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού. Ξεκίνησε «δειλά» το 2011 με 700 συμμετοχές, πέρσι οι αγωνιζόμενοι έφτασαν τους 10.000 και εφέτος, περίπου, 12.000 αθλούμενοι από 20 χώρες αναμένεται να βρεθούν στις Σπέτσες, να αγωνιστούν και να ενισχύσουν οικονομικά τις επιχειρήσεις του νησιού, σε μία εποχή που δεν υπάρχουν τουρίστες.

Ο Μίνι Μαραθώνιος των Σπετσών τα τελευταία χρόνια σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου για τα καταστήματα του νησιού. Η αναχώρηση του τελευταίου ιπτάμενου δελφινιού για Πειραιά και του πλοίου για Κόστα βρίσκει τους επιχειρηματίες να μαζεύουν τα εμπορεύματα τους ενώ τα περισσότερα από τα μαγαζιά κλείνουν. «Ο αγώνας αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας και η δική του επιτυχία συνιστά αιτία περηφάνιας και χαράς για όλους μας, στις Σπέτσες», δήλωσε ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης

Στη διοργάνωση θα παρευρεθούν αποστολές από εννέα πρεσβείες, θα αγωνιστούν καταξιωμένοι αθλητές, όπως οι Σπύρος Γιαννιώτης, Γιάννης Δρυμωνάκος, Ντενίζ Δημάκη κ.α. αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι στον αγώνα παίρνουν μέρος πολλές οικογένειες που εκπροσωπούνται από τρεις και τέσσερις γενιές. Υπάρχουν αγωνίσματα για βρέφη και γονείς, παιδικοί αγώνες δρόμου και κολύμβησης, δρόμοι των 5 και των 10 χιλιομέτρων, ο μίνι μαραθώνιος των 25 χιλιομέτρων και ο διάπλους των Σπετσών, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους αγώνες κολύμβησης ανοικτής θάλασσας στην Ευρώπη (με βάση τις συμμετοχές).  «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπεις μια ιδέα σου που χτίστηκε πάνω στα θεμέλια της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας να υπηρετεί το όραμά σου και να εξελίσσεται σε κάτι τόσο σπουδαίο και μεγάλο, όσο το Spetses mini Marathon, που συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια», τόνισε η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη.  

Φυσικά, από τη διοργάνωση δε λείπει και ο κοινωνικός χαρακτήρας. Στην ομάδα του Χρυσού Χορηγού, της διοργάνωσης, θα συμμετέχουν πρεσβευτές του «Μαζί για το Παιδί», ενώ η ομάδα του Μουσείου της Μπουμπουλίνας θα συγκεντρώσει χρήματα και υλικά για το τοπικό Ιατρείο των Σπετσών. Επίσης, ο Αλέξανδρος Πατούνης θα επιχειρήσει να κολυμπήσει τον γύρο του νησιού των Σπετσών συνοδεία σημαντικών Ελλήνων κολυμβητών προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για τη «Φλόγα» και το «Make-a-wish». 

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή