Με βαθμό ξεκίνησε και ο Αστέρας

Με βαθμό ξεκίνησε και ο Αστέρας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ισοπαλία (1-1) στην Τρίπολη, κόντρα στη Σπάρτα Πράγας, ξεκίνησε ο Αστέρας την προσπάθειά του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κεφάλι από νωρίς στο γκρουπ πήρε η Σάλκε, που επικράτησε με 3-0 του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Μόλις στο 2΄ οι «Αρκάδες» πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Μάσα, που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπερτόλιο, και στο 13΄ θα μπορούσαν να είχαν αιφνιδιάσει πλήρως τους Τσέχους, αν ο Γιάννου πλάσαρε πιο ψύχραιμα από καλή θέση τον Mπίτσικ που έδιωξε με τα πόδια. Η Σπάρτα στη συνέχεια δημιούργησε δύο καλές φάσεις, με τον Χουζμπάουερ (15΄) και τον Ματεγιόφσκι (17΄), ενώ στο 24΄ ο Φρίντεκ είδε την κεφαλιά του να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι. Οι Τσέχοι όσο περνούσε ο χρόνος «κέρδιζαν» μέτρα στο γήπεδο, δείχνοντας πως, αργά ή γρήγορα, θα δημιουργούσαν κι άλλες προϋποθέσεις για γκολ.

Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου έδωσε ανάσες στους παίκτες του Αστέρα οι οποίοι στο δεύτερο μέρος ξεκίνησαν με τις ίδιες απειλητικές διαθέσεις, όπως και στην αρχή του παιχνιδιού. Το δοκάρι του Μάσα στο 48΄ και η ευκαιρία του Φούντα στο 49΄ δεν προμήνυαν σε καμία περίπτωση το γκολ της ισοφάρισης, που ήρθε από τον Λάφατα στο 56΄. Επειτα από την ισοφάριση, οι Τσέχοι είχαν ως πρώτο μέλημα τη διαφύλαξη του ενός βαθμού και δεν απείλησαν ιδιαίτερα ούτε όμως και απειλήθηκαν, με εξαίρεση τη στιγμή του 86΄ όταν ο Γιάννου έκανε ωραία κίνηση αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Κοζίτσκι, Λουί, Γκοϊάν, Αλόκο, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Εντερσον (77΄ Χαμντανί), Φούντας (66΄ Δημούτσος), Μάσα, Μπερτόλιο (71΄ Φερνάντες), Γιάννου.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Mπίτσικ, Χιμπς, Κόστα, Χόλεκ, Φρίντεκ, Γίρασεκ (83΄ Μάρετσεκ), Χουζμπάουερ (66΄ Φατάι), Ματεγιόφσκι, Κρέιτσι, Ντότσκαλ, Λάφατα.

Tα χθεσινά αποτελέσματα

1ος όμιλος: Αγιαξ – Σέλτικ 2-2, Φενέρμπαχτσε – Μόλντε 1-3. 2ος: Μπορντό – Λίβερπουλ 1-1, Σιόν – Ρούμπιν Καζάν 2-1. 4ος: Μίντιλαντ – Λέγκια Βαρσοβίας 1-0, Νάπολι – Μπριζ 5-0. 5ος: Ραπίντ Βιέννης – Βιγιαρεάλ 2-1, Βικτόρια Πλζεν – Ντιναμό Μινσκ 2-0. 6ος: Χρόνινχεν – Μαρσέιγ 0-3, Λίμπερετς – Μπράγκα 0-1. 7ος: Ντνίπρο – Λάτσιο 1-1, Σεντ Ετιέν – Ρόζενμποργκ 2-2. 8ος: Σκεντέρμπεου – Μπεσίκτας 0-1, Σπόρτινγκ Λισ. – Λοκομοτίβ Μόσχας 1-3. 9ος: Φιορεντίνα – Βασιλεία 1-2, Λεχ Πόζναν – Μπελενένσες 0-0. 10ος: Αντερλεχτ – Μονακό 1-1, Τότεναμ – Κάραμπαγκ 3-1. 12ος: Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αουγκσμπουργκ 3-1, Παρτιζάν – Αλκμααρ 3-2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή