Δοκιμασία αντοχής για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Δοκιμασία αντοχής για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν παίζεται σήμερα στην Τούμπα, όπου αναμετρούνται ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ (20.30), έπειτα από σχεδόν 1,5 χρόνο. Το «ντέρμπι δικεφάλων» στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου δεν θα κρίνει κάποιον τίτλο, ωστόσο θα προσδιορίσει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες των αποψινών αντιπάλων. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί του αγώνα λόγω της καυτής έδρας, της εμπειρίας αλλά και της… προϊστορίας, καθώς μετρά έξι συνεχόμενες νίκες εναντίον της ΑΕΚ εντός έδρας.

Η Ενωση έχει να κερδίσει από το 2011, όταν είχε επικρατήσει με 1-0 του ΠΑΟΚ χάρη σε γκολ του σημερινού προπονητή της Τραϊανού Δέλλα. Ο αγώνας ήταν κρίσιμος, αφορούσε τα ημιτελικά του Κυπέλλου, το οποίο κατακτήθηκε από την ΑΕΚ.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο ΠΑΟΚ αναμένεται να παραταχθεί με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στη βασική του σύνθεση, για πρώτη φορά στη σεζόν. Δίπλα του στην επίθεση ο Στέφανος Αθανασιάδης και πίσω τους οι Πέλκας, Κάτσε, Τζιόλης, Κίτσιου και Μακ που θα είναι στη μεσαία γραμμή. Οι Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλας θα είναι η αμυντική τριάδα μπροστά από τον τερματοφύλακα Ολσεν. Ο σχηματισμός της ομάδας του Ιγκόρ Τούντορ θα είναι 3-5-2.

Στην ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας θα χρησιμοποιήσει εκτός απρόοπτου το εφεδρικό 4-3-3, αντί του συνηθισμένου 4-2-3-1. Ο στόχος της ΑΕΚ είναι η καλή αμυντική λειτουργία, αλλά και η όσο το δυνατόν περισσότερη κατοχή της μπάλας. Ο Μπαρόχα θα είναι ο τερματοφύλακας και οι Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος και Σοϊλέδης στην άμυνα. Ο Γιόχανσον θα είναι το αμυντικό χαφ, έχοντας λίγο πιο μπροστά τους Ανάκογλου και Σιμόες. Ο Μπουονανότε θα είναι στα αριστερά της επίθεσης, ο Βάργκας στα δεξιά και ο Χρήστος Αραβίδης στη θέση του επιθετικού.

Ο Τραϊανός Δέλλας ζήτησε από τους παίκτες του να μην επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα, αφού το γήπεδο της Τούμπας αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Οι Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης θα παρακολουθήσουν μαζί το παιχνίδι από σουίτα της Τούμπας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή