Ατυχος ο Λευτέρης Κοσμίδης, χάνει το παγκόσμιο της Γλασκώβης

Ατυχος ο Λευτέρης Κοσμίδης, χάνει το παγκόσμιο της Γλασκώβης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… κατάρα των τραυματισμών χτύπησε την ελληνική ενόργανη γυμναστική ακριβώς έναν μήνα πριν από την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Γλασκώβης. Ενας από τους κορυφαίους γυμναστές μας, ο Λευτέρης Κοσμίδης, δεν θα πάρει μέρος στη διοργάνωση καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο.

Ολα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο πρωταθλητής κόσμου στο έδαφος εκτελούσε το πρόγραμμά του στο μονόζυγο και στην έξοδο χτύπησε στο γόνατο. Στην αρχή κανείς από τους υπόλοιπους γυμναστές και τους προπονητές δεν κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό συνέβη.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους γυμναστές του κόσμου και τους τελευταίους μήνες δούλευε εντατικά τα προγράμματά του. Θα αγωνιζόταν σε όλα τα όργανα για να ενισχύσει τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο και να προσθέσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στη συγκομιδή της, ώστε να πλασαριστεί η χώρα σε μία θέση που θα της δώσει αρκετές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Επίσης είχε ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα στις ασκήσεις εδάφους και, σύμφωνα με τους ανθρώπους του χώρου, θα ανέβαινε στο βάθρο της διοργάνωσης της Γλασκώβης και θα κέρδιζε απευθείας την πρόκριση για τη Βραζιλία.

«Δεν έχει χαθεί τίποτα σε ό,τι αφορά το θέμα της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθούν τα δοκιμαστικά τεστ, όπου η χώρα μας θα έχει θέσεις. Από εκεί θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Δυστυχώς σταθήκαμε άτυχοι και δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε μέρος στο παγκόσμιο της Γλασκώβης», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής του αθλητή, Γιώργος Αγγέλου.

Σήμερα, η ομοσπονδία θα ανακοινώσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο της Ουγγαρίας. Ανάμεσα στους αθλητές που θα αγωνιστούν αναμένεται να είναι οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, ενώ άγνωστο παραμένει εάν ο Βασίλης Τσολακίδης θα επιστρέψει στην ενεργό δράση.

• Στη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακροβατικής της Γερμανίας αγωνίζονται αύριο οι Δανάη Κομνηνού, Μαρία Καλπάκη και Κωνσταντίνα Κομνηνού, από τον Σπάρτακο Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή