Σοκ για Μπάρτσα, καταρρέει η Γιούβε

Σοκ για Μπάρτσα, καταρρέει η Γιούβε

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά ήταν τα πλήγματα που δέχθηκαν προχθές στα πρωταθλήματά τους οι δύο φιναλίστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, με τους «μπλαουγκράνα» να γκρεμίζονται από την κορυφή της βαθμολογίας στην Ισπανία λόγω της συντριβής με 4-1 από τη Θέλτα, και τους «μπιανκονέρι» να μένουν 10 βαθμούς από την πρωτοπόρο του Καμπιονάτο Ιντερ, και στο 1-1 με τη νεοφώτιστη Φροζινόνε.

Με πρωταγωνιστή τον πρώην παίκτη της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα, Νολίτο, η Θέλτα κατανίκησε στο Βίγκο τους Καταλανούς ανεβαίνοντας εκείνη στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ με 13 βαθμούς από πέντε αγώνες. «Οταν μια ομάδα παίζει καλύτερα από τη δική σου δεν σου επιτρέπει να πεις τίποτε», παραδέχθηκε ο τεχνικός της Μπάρτσα, Λουίς Ενρίκε, που το 2013-14 ήταν στον πάγκο της ομάδας της Γαλικίας: «Προτιμώ να χάνω από μια ομάδα που παίζει όπως η Θέλτα σήμερα, χωρίς βρώμικα κόλπα».

Από την πλευρά της, η Γιουβέντους νόμιζε ότι ένα γκολ θα έφτανε για να καταβάλει τη Φροζινόνε, όμως η ομάδα με έδρα λίγο έξω από τη Ρώμη σκόραρε στο τέλος του αγώνα για να κατακτήσει τον πρώτο της βαθμό στην κατηγορία των μεγάλων της Ιταλίας στα 103 χρόνια της ιστορίας της.

Ο τεχνικός της Γιούβε, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του μετά τη νέα αποτυχία στο πρωτάθλημα: «Πρέπει να βελτιωθούμε, αλλιώς θα γίνουμε η ομάδα που μπορεί να τους νικήσει όλους, αλλά και να χάσει από όλους», προειδοποίησε.

Τους πρώτους της βαθμούς έχασε στη Γερμανία η Μπορούσια Ντόρτμουντ, αφήνοντας την Μπάγερν μόνη πρώτη στην κορυφή με δύο πόντους διαφορά. Οι Βεστφαλοί έμειναν στο 1-1 με τη Χόφενχαϊμ.

Απογοήτευση και για τη Νιούκαστλ στην Αγγλία: Δεν φτάνει που οι «καρακάξες» παραπαίουν στο πρωτάθλημα, δέχθηκαν και αποκλεισμό – χαστούκι από ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, στο Λιγκ Καπ. Η Λίβερπουλ γλίτωσε την ντροπή ενός αποκλεισμού από την τέταρτης κατηγορίας Καρλάιλ, επικρατώντας στα πέναλτι.

Τέλος, η Σεντ Ετιέν, πολυνίκης του γαλλικού πρωταθλήματος με 10 κατακτήσεις, πλησίασε στο ένα βαθμό την Παρί Σεν Ζερμέν με τη νίκη της με 1-0 επί της Τρουά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή