Δεν τα βρήκε με Σούστερ η ΕΠΟ

Δεν τα βρήκε με Σούστερ η ΕΠΟ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύωρες διαπραγματεύσεις είχε χθες στην Αθήνα ο υποψήφιος ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ανδρών, Μπερντ Σούστερ, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη. Ο Γερμανός προπονητής είναι η βασική επιλογή της ομοσπονδίας όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη χθεσινή συνάντηση δεν επήλθε συμφωνία, κυρίως λόγω διαφωνιών στο οικονομικό κομμάτι. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας.

Ο Σούστερ υπήρξε ποδοσφαιριστής με σπουδαία καριέρα. Ως προπονητής άρχισε να εργάζεται το 1997 περνώντας από τον πάγκο γερμανικών και ισπανικών ομάδων.

Τον Ιούλιο του 2007 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα πλήρωσε ο ίδιος τη ρήτρα ύψους 480.000 ευρώ προκειμένου να «σπάσει» το συμβόλαιο που είχε με τη Χετάφε. Τον Μάιο του 2008 οδήγησε τη Ρεάλ στον 31ο τίτλο της ιστορίας της στην Ισπανία. Στους ομίλους του Champions League, τη σεζόν 2007-08, έπεσε στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό. Στην Ισπανία η Ρεάλ επικράτησε με 4-2, ενώ στο Καραϊσκάκη το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Τον Δεκέμβρη του 2008 αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας της Μαδρίτης μετά την ήττα με 4-3 από τη Σεβίλλη. Τον Ιούνιο του 2010 ο Σούστερ ανέλαβε την τουρκική Μπεσίκτας, υπογράφοντας συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Τον Μάρτιο του 2011 ο Σούστερ παραιτήθηκε από το «τιμόνι» της ομάδας έχοντας άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα αλλά και κόντρα με τους δημοσιογράφους που του ασκούσαν κριτική για τον τρόπο παιχνιδιού που προσπαθούσε νε επιβάλει.

Τον Ιούνιο του 2013 ο Σούστερ ανέλαβε τις «τύχες» της Μάλαγα, ωστόσο τον Μάιο του 2014 η διοίκηση έλυσε το συμβόλαιό του επειδή δεν κατάφερε να φέρει την ομάδα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Νικοπολίδης στις Ελπίδες

Στη σημερινή Ε.Ε. της ΕΠΟ θα ανακοινωθεί ότι νέος προπονητής της Εθνικής Ελπίδων θα είναι ο Αντ. Νικοπολίδης και θα γνωστοποιηθεί ποιος θ’ αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Ι. Τσαχειλίδη στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Χθες υπήρξε συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ για το θέμα της στελέχωσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου με τακτικούς δικαστές βάσει του αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Η ΕΠΟ αναμένεται να κάνει στροφή 180 μοιρών, και παρότι μόλις τον περασμένο Αύγουστο όρισε στο συγκεκριμένο δικαστικό όργανο που αποτελεί τον τρίτο και τελευταίο βαθμό της «ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης», συνταξιούχους δικαστές, θα προχωρήσει στον διορισμό τακτικών δικαστών.

«Η ΕΠΟ είναι έτοιμη να δώσει λύση με βάση τον Νόμο και στο θέμα της στελέχωσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα που θα τα συζητήσουμε», υποστήριξε ο κ. Κοντονής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή