Υψηλά γερμανικά εμπόδια στο Γιουρόπα

Υψηλά γερμανικά εμπόδια στο Γιουρόπα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πιο μεγάλο αντίπαλό του την τελευταία 20ετία υποδέχεται o ΠΑΟΚ σήμερα (22.05) στην Τούμπα. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα παραταχθεί απέναντι στον «Δικέφαλο» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το τεράστιο κίνητρο όλων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Δύσκολη θα είναι και η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης που αντιμετωπίζει και αυτός μια γερμανική πρόκληση, κόντρα στη Σάλκε, στο Γκελζενκίρχεν (20.00).

Το πόσο δύσκολο είναι το έργο του ΠΑΟΚ, το είπε και ο Ιγκόρ Τούντορ: «Παίζουμε με το φαβορί της διοργάνωσης. Διαθέτει τους καλύτερους παίκτες που υπάρχουν στο Γιουρόπα Λιγκ και θα φτάσει στον ημιτελικό ίσως και στον τελικό. Εμείς ετοιμαζόμαστε για να νικήσουμε και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα συγκριθούμε με αυτούς τους παίκτες. Τέτοια παιχνίδια αρέσουν σε όλους. Για τους προπονητές είναι πιο εύκολα γιατί όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι σε τέτοιους αγώνες δεν έχεις να χάσεις τίποτα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχεις να χάσεις τρεις βαθμούς».

Με περίσσιο θράσος από την κλάση και την εμπειρία του σε υψηλό επίπεδο, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της UEFA τόνισε: «Η Ντόρτμουντ είναι σίγουρα το φαβορί αλλά κι εμείς δεν είμαστε ομάδα που μπορείς να παραβλέψεις ή να υποτιμήσεις. Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες, που μαθαίνει και εξελίσσεται».

Ο Τούντορ, πάντως, παραδέχθηκε πως υπάρχει στην άκρη του μυαλού όλων το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό 72 ώρες μετά: «Είναι λογικό να υπάρχει λίγο στο μυαλό μας και ο Ολυμπιακός αλλά δεν μπορείς να το σκέφτεσαι πολύ. Αν θέλουμε να πάρουμε κάτι καλό και από τα δύο πρέπει να τα δούμε ξεχωριστά».

Οι Γερμανοί ήρθαν στη Θεσσαλονίκη χωρίς πέντε βασικούς, μεταξύ αυτών και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Αποκλείστηκαν για να ξεκουραστούν οι Ματς Χούμελς, Σίντζι Καγκάβα, Ιλκάι Γκουντογκάν και Πιέρ Ομπαμεγιάνκ. «Οι παίκτες μας πρέπει να ξεκουραστούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πέντε αυτοί παίκτες έχουν παίξει ήδη 15 αγώνες σε 2 μήνες, από την αρχή της σεζόν. Δηλαδή ένα παιχνίδι ανά τέσσερις μέρες» σχολίασε ο τεχνικός της Μπορούσια, Τόμας Τούχελ.

Στον Αστέρα, τόλμη και ωριμότητα ζήτησε από τους παίκτες του ο Στάικος Βεργέτης στον σημερινό αγώνα με τη Σάλκε στη Γερμανία. «Είναι διαφορετικό από τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, έχει άλλη δομή. Αν βγεις ψηλά και αφήσεις χώρους, μία τέτοια ομάδα μπορεί να σε σκοτώσει. Πρέπει να είμαστε καλά αμυντικά και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούμε επιθετικά μία από τις φάσεις που θα δημιουργήσουμε», τόνισε ο τεχνικός του Αστέρα και πρόσθεσε: «Χρειάζεται τόλμη αλλά πάνω από όλα ωριμότητα γιατί ομάδες όπως η Σάλκε μπορούν να σε σκοτώσουν ανά πάσα στιγμή όπως έγινε με την Τότεναμ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή