Το μυαλό στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

Το μυαλό στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βράδυ κράτησαν τα επινίκια για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Αρσεναλ στο Λονδίνο. Ναι μεν ο Μάρκο Σίλβα και οι παίκτες του απήλαυσαν στον υπερθετικό βαθμό τη μεγάλη νίκη επί των «κανονιέρηδων», όμως άπαντες προτίμησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος αναδείχθηκε από την UEFA πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του αγώνα του Εμιρεϊτς: «Ηταν μία σπουδαία νίκη για εμάς μακριά από την έδρα μας. Μας έκανε όλους πολύ χαρούμενους. Ολοι πλέον πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο ματς και τίποτα περισσότερο».

Αναλύοντας τον αγώνα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι το ομαδικό πνεύμα ήταν το κλειδί του αγώνα για εμάς. Κάθε φορά που η Αρσεναλ σκόραρε, εμείς βρίσκαμε τον τρόπο να απαντήσουμε στο γκολ της με ένα δικό μας. Αυτό απέτρεψε στους παίκτες της Αρσεναλ να αντιδράσουν».

Η εμπειρία του Εστεμπάν Καμπιάσο, βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να ανταποκριθούν με επιτυχία στις ιδιαιτερότητες του αγώνα στο Λονδίνο. Ο Κώστας Φορτούνης το αναγνώρισε με εμφατικό τρόπο: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό αποτέλεσε μία πηγή έμπνευσης για όλους μας. Μας βοηθάει πολύ με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του μέσα στο παιχνίδι».

Ο Αλφρεντ Φινμπόγκασον που διαμόρφωσε το τελικό 2-3, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, υπογράμμισε: «Δεν ήταν εύκολη η αποστολή μας εδώ και καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είχαμε ένα κακό, πολύ κακό ρεκόρ στην Ευρώπη μέχρι σήμερα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να γράψουμε από την αρχή την ιστορία με την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στην Αγγλία».

Η αποστολή των «Πειραιωτών» διανυκτέρευσε την Τρίτη το βράδυ στο Λονδίνο και επέστρεψε στο αεροδρόμιο των Σπάτων χθες στις 18.00, όπου έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από οπαδούς των πρωταθλητών. Μάλιστα, κόσμος υπήρχε και στις εγκαταστάσεις του Ρέντη όπου μετέβη η αποστολή απευθείας από το αεροδρόμιο για την πρώτη προπόνηση εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ιντέγιε ο οποίος έχει μία σύσπαση στον αριστερό προσαγωγό.

Την ίδια ώρα, στην Αγγλία ο Αρσέν Βενγκέρ δέχεται έντονη κριτική από τον Τύπο, αλλά και από βετεράνους ποδοσφαιριστές της Αρσεναλ για τις επιλογές του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο παλιός επιθετικός των «Λονδρέζων», Ιαν Ράιτ που είναι πλέον τηλεσχολιαστής, είπε χαρακτηριστικά: «Για κάποιον που δεν παίζει συχνά -και αυτό ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρουμε τη νίκη- πώς μπορείς να βάλεις τον Οσπίνα κάτω από τα γκολπόστ; Εδώ θα πρέπει να ερωτηθεί ο προπονητής. Νομίζω ότι έγινε ένα μεγάλο λάθος. Γιατί δεν ξεκινάς με τον Πετρ Τσεχ μόνο και μόνο για την εμπειρία που διαθέτει; Η Αρσεναλ ήταν υποχρεωμένη να νικήσει σε αυτό το ματς. Συνήθως αποκλειόμαστε στα προημιτελικά ή στη φάση των "16", τώρα έχουμε έναν τεράστιο λόφο να σκαρφαλώσουμε για να περάσουμε από τη φάση των ομίλων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή