Αντιδράσεις για την τοποθέτηση Νταμπώση στους ορισμούς ΚΕΔ

Αντιδράσεις για την τοποθέτηση Νταμπώση στους ορισμούς ΚΕΔ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεισματικά και ανορθολογικά η ηγεσία της ΕΠΟ εξακολουθεί να στελεχώνει την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και ειδικότερα τη νευραλγική θέση του υπεύθυνου ορισμού διαιτητών Σούπερ Λίγκας, με αμφιλεγόμενα πρόσωπα, χαμηλού προσοντολογίου.

Αυτή τη φορά, ως αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ τοποθετήθηκε, λόγω του κενού που προέκυψε από την ξαφνική και αναιτιολόγητη παραίτηση του Ι. Τσαχειλίδη, ο Δ. Νταμπώσης.

Πρόκειται για πρώην διαιτητή που σταμάτησε να διαιτητεύει το 2006, έπειτα από μόλις τρία χρόνια παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Στη συνέχεια έγινε παρατηρητής διαιτησίας στη Σούπερ Λίγκα. Χαρακτηριστική είναι η παρουσία του στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού το 2011, που αλλοιώθηκε από τον διαιτητή Καλόπουλο, τον οποίο ο Νταμπώσης εκτελώντας χρέη παρατηρητή δεν παρέπεμψε.

Στην τοποθέτηση Νταμπώση αλλά και στους ορισμούς διαιτητών που ανακοινώθηκαν ακολούθως για την έκτη αγωνιστική (Γιάχος στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Βοσκάκης στο Ξάνθη – Παναθηναϊκός) αντέδρασε ανεπίσημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο βίος και η πολιτεία του Νταμπώση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γνωστή. Η νέα σύνθεση της ΚΕΔ φανέρωσε άμεσα τις προθέσεις της. Ο Σωμαρακάκης που ορίζει τους διαιτητές, τοποθέτησε τον Βοσκάκη στον αγώνα της ομάδας μας στην Ξάνθη. Το “γλυκό έδεσε” με τον ορισμό Γιάχου στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Του διαιτητή δηλαδή που πρωταγωνίστησε στον τελικό Κυπέλλου του 2013 με τις αποφάσεις που καθόρισαν το νικητή του αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή