Πολύτιμο βαθμό απέσπασε ο ΠΑΟΚ

Πολύτιμο βαθμό απέσπασε ο ΠΑΟΚ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια την Ντόρτμουντ, μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, όμως το τελικό 1-1 στην Τούμπα κάθε άλλο παρά άσχημο αποτέλεσμα θεωρείται, όπως άλλωστε έδειξαν με το χειροκρότημά τους οι 25.000 φίλαθλοι του «Δικεφάλου».

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την Μπορούσια ήταν στο 24΄ όταν ο Ολσεν απομάκρυνε με το πόδι σουτ του Κάστρο από εξαιρετική πάσα του Γιανουζάι. Στο 28΄ οι Γερμανοί έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όταν από συρτή σέντρα του Μικιταριάν ο Ρόις δεν βρήκε με προβολή την μπάλα για ελάχιστα εκατοστά, αφού πρώτα της άλλαξε πορεία ο Ρικάρντο Κόστα. Μέχρι εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ αμυνόταν. Στην πρώτη σοβαρή αντεπίθεσή του σκόραρε. Στο 34΄ ο Κωνσταντινίδης βρήκε στην πλάτη της άμυνας της Ντόρτμουντ τον Μακ, ο Σλοβάκος έκανε το κοντρόλ, πάτησε περιοχή και κεραυνοβόλησε τον Βαϊντενφέλερ! Η Τούμπα «πήρε φωτιά», ο Τούχελ κοιτούσε αμήχανος την ομάδα του και ένιωσε τυχερός όταν στο 39΄ το σουτ του Μπερμπάτοφ στην κίνηση πέρασε λίγο έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με… καπνογόνα από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ και ολιγόλεπτη διακοπή. Ο Μπερμπάτοφ στο 59΄ πήγε πανέξυπνα να πλασάρει τον Βαϊντενφέλερ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, αφού πρώτα έκλεψε την μπάλα, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω. Ο Τούχελ προχώρησε σε αλλαγές, πέρασε έξω τον Μικιταριάν, έκανε την ομάδα του πιο επιθετική με την παρουσία των Ράμος – Σμέλτσερ, όμως η ισοφάριση δεν ήρθε από την ανωτερότητα της Ντόρτμουντ, αλλά από το τραγικό λάθος του Ολσεν. Στο 72΄ ο Σουηδός, αντί να μπλοκάρει την μπάλα σε σέντρα του Κάστρο, την άφησε να περάσει από μπροστά του και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια έφτασε κοντά στο 2-1 όταν ο Ζάιρο έκλεψε από τον Σούμποτιτς, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Βαϊντενφέλερ. Τη νίκη θα μπορούσε να πάρει και η Ντόρτμουντ όταν στο 87΄ ύστερα από κόντρα ο Ολσεν έδιωξε σε κόρνερ ενστικτωδώς και στο 88΄ το σουτ του Παρκ πέρασε χιλιοστά έξω από το κάθετο δοκάρι του ΠΑΟΚ. «Είμαστε ικανοποιημένοι. Η Ντόρτμουντ είναι καλύτερη ομάδα, αλλά σήμερα είχαμε ευκαιρίες να πάρουμε και τη νίκη», επεσήμανε μετά το τέλος του αγώνα ο Τούντορ.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Κάτσε (84΄ Χαρίσης), Τζιόλης, Σάμπο, Μακ (73΄ Ζάιρο), Μπερμπάτοφ (89΄ Πέλκας).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Πίστζεκ, Βέιγκλ (65΄ Σμέλτσερ), Μπέντερ, Χόφμαν, Γιανουζάι (84΄ Λάιτνερ), Μχιταριάν (65΄ Ράμος), Ρόις, Κάστρο.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: 1ος όμιλος: Σέλτικ – Φενέρμπαχτσε 2-2, Μόλντε – Αγιαξ 1-1. 2ος: Λίβερπουλ – Σιόν 1-1, Ρούμπιν Καζάν – Μπορντό 0-0. 4ος: Μπριζ – Μίντιλαντ 1-3, Λέγκια Βαρσοβίας – Νάπολι 0-2. 5ος: Ντιναμό Μινσκ – Ραπίντ Βιέννης 0-1, Βιγιαρεάλ – Βικτόρια Πλζεν 1-0. 6ος: Μπράγκα – Χρόνινχεν 1-0, Μαρσέιγ – Λίμπερετες 0-1. 7ος: Λάτσιο – Σεντ Ετιέν 3-2, Ρόζενμποργκ – Ντνίπρο 0-1. 8ος: Μπεσίκτας – Σπόρτινγκ Λισ. 1-1, Λοκομοτίβ Μόσχας – Σκεντέρμπεου 2-0. 9ος: Βασιλεία – Λεχ Πόζναν 2-0 Μπελενένσες – Φιορεντίνα 0-4. 10ος: Μονακό – Τότεναμ 1-1, Καραμπάγκ – Αντερλεχτ 1-0. 12ος: Αλκμααρ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1, Αουγκσμπουργκ – Παρτιζάν 1-3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή