Νέα κατάθεση στον ανακριτή

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα κατάθεση που αφορά τον αγώνα της 6/3/2013, Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 και αναφέρει ότι υπήρξε απόπειρα χειραγώγησης, έχει στα χέρια του ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδης. Η κατάθεση δόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον ποδοσφαιριστή Γκιγιέρμο Πέρεθ, ο οποίος είχε αγωνιστεί με τη Βέροια καθ’ όλη τη διάρκεια του συγκεκριμένου αγώνα και φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή ότι εκ των υστέρων πληροφορήθηκε ότι είχε κανονιστεί η ομάδα του να ηττηθεί, όπως τελικά συνέβη.

Η κατάθεση Πέρεθ έρχεται να προστεθεί στις καταθέσεις των Καλαϊτζίδη, Καλογέρη και Γεωργέα, σύμφωνα με τις οποίες ο τότε γενικός αρχηγός της ομάδας της Ημαθίας, Γιώργος Λαναρής, μπήκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο της αναμέτρησης και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές της Βέροιας να χάσουν με σκορ 3-0 από τον Ολυμπιακό.

Ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης αναζήτησε τον Πέρεθ με αφορμή ανάρτηση που έκανε στο Facbook τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης της υπόθεσης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ γράφοντας «μόνο ο Γεωργέας έχει αρχ…α βλέπω!». Ο Γεωργέας ήταν ο μόνος που κατέθεσε στην Εφέσεων της ΕΠΟ, σε σύνολο 17 μαρτύρων, ότι υπήρξε χειραγώγηση του αγώνα.

Λίγες ημέρες μετά, η ΠΑΕ Βέροια, που ήταν κατηγορούμενη μαζί με τους κ. Αρβανιτίδη και Λαναρή, προσκόμισε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ «επιστολή του Πέρεθ», βάσει της οποίας η σχετική ανάρτηση δεν είχε να κάνει με την κατάθεση του Γεωργέα για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά με το γεγονός ότι αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα σε τόσο μεγάλη ηλικία.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ήταν αθωωτική, αλλά για τον ανακριτή το συγκεκριμένο παιχνίδι θεωρείται χειραγωγημένο. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής προστέθηκε στους επτά της Βέροιας που είναι κατηγορούμενοι (Παυλίδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Μάνος, Αμαραντίδης, Σκαθαρούδης, Καλογέρης). Κατηγορούμενοι είναι επίσης ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης και ο τέως γενικός αρχηγός της, Γιώργος Λαναρής, ενώ από τον Ολυμπιακό κατηγορείται ο πρόεδρός του, Ευ. Μαρινάκης. Και στους τρεις έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων είναι η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Το κατηγορητήριο του ανακριτή αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γεώργιος Λαναρής, πήγε στα αποδυτήρια των παικτών της ομάδας του για να τους μεταφέρει την εντολή του πρόεδρου της ομάδας, Γεωργίου Αρβανιτίδη, να χάσουν το παιχνίδι και μάλιστα με σκορ 3-0.

Τελικά, οι παίκτες συμμορφώθηκαν στην εντολή αυτή, είχαν μειωμένη απόδοση (χαρακτηριστικές είναι οι φάσεις του 53ου και 91ου λεπτού του αγώνα, όπου και στις δύο περιπτώσεις γίνονται από αριστερά σέντρες μέσα στη μεγάλη περιοχή της Βέροιας, οι αμυντικοί της Βέροιας δεν προσπαθούν καν να πηδήξουν για να αποκρούσουν με κεφαλιά ή πηδούν ελάχιστα και οι επιθετικοί του Ολυμπιακού με εύκολες κεφαλιές σημειώνουν το 1ο και 3ο γκολ αντίστοιχα του αγώνα) και η Βέροια ηττήθηκε στον παραπάνω αγώνα με σκορ 3-0».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση της ΕΠΟ και του πρώην «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα» K. Πετρόπουλου, ο οποίος πριν περατωθεί το ανακριτικό έργο, οδήγησε την υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου χωρίς, όπως αποδεικνύεται, να έχει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Πάντως βάσει του δικονομικού κανονισμού λειτουργίας των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ υπάρχει η δυνατότητα αίτησης αναίρεσης για διόρθωση απόφασης από τη στιγμή που προκύπτουν νέα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή