Σε διαθεσιμότητα τίθεται ο Ζεπ Μπλάτερ

Σε διαθεσιμότητα τίθεται ο Ζεπ Μπλάτερ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες φέρεται να τίθεται προσωρινά ο πρόεδρος της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIFA) Ζεπ Μπλάτερ, που μπορεί ακόμη και αύριο Παρασκευή να παυθεί οριστικά από το αξίωμα, ενώ είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα σε βάρος του.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αργά χθες δηλώσεις φίλου τού 79χρονου προέδρου της FIFA, ονόματι Κλάους Στέλκερ, που αποκάλυπταν ότι η Επιτροπή Ερεύνης της διεθνούς ομοσπονδίας πρότεινε στην Επιτροπή Δεοντολογίας όπου και υπάγεται, την προσωρινή διαθεσιμότητα του επί 17 χρόνια προέδρου για τις επόμενες 90 ημέρες. Ο φίλος και πρώην σύμβουλος του κ. Μπλάτερ έσπευσε μάλιστα να τον υπερασπισθεί, ισχυριζόμενος ότι οι έρευνες του Ελβετού γενικού εισαγγελέα περί εγκληματικής κακοδιαχείρισης και απιστίας δεν έχουν εντοπίσει κάτι ουσιαστικό και η διαθεσιμότητα επελέγη απλώς για τη διευκόλυνση της διαδικασίας.

Αύριο αναμένεται και η οριστική απόφαση επί της παραμονής ή της έκπτωσης του κ. Μπλάτερ από το αξίωμα όπου εξελέγη πέντε φορές, αλλά από το οποίο παραιτήθηκε πριν από τέσσερις μήνες υπό το βάρος των σκανδάλων διαφθοράς στη FIFA. Την απόφαση θα λάβει ο Γερμανός πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ομοσπονδίας, Χανς Γιόακιμ Εκχερτ. Πάντως, χθες το βράδυ, οι δικηγόροι του κ. Μπλάτερ, αρνήθηκαν ότι ο Ελβετός έχει λάβει κάποια σχετική ενημέρωση.

Την περασμένη εβδομάδα τέσσερις από τους μεγαλύτερους χορηγούς της FIFA ζήτησαν δημοσίως την άμεση απομάκρυνση του κ. Μπλάτερ από την ηγεσία της ομοσπονδίας, όμως εκείνος αρνήθηκε εκ νέου να αποχωρήσει πριν από την εκλογή του διαδόχου του στις 26 Φεβρουαρίου του 2016.

Εφόσον ακολουθηθούν οι κανονικές διαδικασίες, την ηγεσία της FIFA αναλαμβάνει ο Καμερουνέζος Ισα Χαγιάτου ως ο πρεσβύτερος των αντιπροέδρων της ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή