Ομάδες από το ζενίθ στο ναδίρ

Ομάδες από το ζενίθ στο ναδίρ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήθως τις ποδοσφαιρικές σεζόν που έπονται κάποιας μεγάλης διοργάνωσης εθνικών ομάδων, και κυρίως του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι μεγάλες ομάδες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αντιμετωπίζουν προβλήματα τους πρώτους μήνες λόγω κόπωσης και ελλιπούς προετοιμασίας κάποιων από τα αστέρια τους. Φέτος, ωστόσο, δεν προηγήθηκε κάποιο μεγάλο τουρνουά, κι όμως παρατηρεί κανείς μερικές από τις δημοφιλέστερες και πιο επιτυχημένες ομάδες, όπως οι Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μίλαν, να παραπαίουν και να μοιάζουν να έχουν χάσει ήδη το τρένο του εγχώριου πρωταθλήματος από τις αρχές Οκτωβρίου. Κοινό τους στοιχείο, ότι έχουν όλες κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά εννιά αγωνιστικές η Λίβερπουλ είναι στη μέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ και δεν αποδίδει επ’ ουδενί το ποδόσφαιρο που απαιτούν οι φίλοι της. Ούτε θέαμα, ούτε βαθμοί… αυτό πήγε πολύ τελικά για τον απολυθέντα την περασμένη Κυριακή τεχνικό Μπρένταν Ρότζερς.

Βεβαίως δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι ο κ. Ρότζερς είναι ο προπονητής με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό νικών της Λίβερπουλ στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ (δηλαδή μετά το 1992), ούτε ότι πριν από ενάμιση χρόνο βρέθηκε (παρά ένα γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ στο κρίσιμο ματς με την Τσέλσι) πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος των «Ρεντς» από το 1990.

Ωστόσο, η ιστορία θα γράψει: Μπρένταν Ρότζερς στη Λίβερπουλ: Ετη 3,5, τίτλοι μηδέν.

Ακόμη χειρότερο είναι το φετινό ξεκίνημα της Τσέλσι στην Αγγλία (για να μην αναφερθούμε και στην ήττα από την Πόρτο στο Τσάμπιονς Λιγκ). Μετά το στραπάτσο από την Αρσεναλ στο σούπερ καπ τον Αύγουστο, η Τσέλσι υφίσταται τη μια ήττα μετά την άλλη και… χαροπαλεύει στη 16η θέση της βαθμολογίας. Απτόητος φυσικά ο τεχνικός της, Ζοζέ Μουρίνιο, λέει με το γνωστό, αλαζονικό του ύφος: «Εάν ο σύλλογος με απολύσει, θα έχει απολύσει τον καλύτερο προπονητή που είχε ποτέ!».

Η Γιουβέντους μοιάζει να έχει αποτινάξει τα προβλήματα που την ταλάνιζαν στην αρχή της σεζόν και έχει επιστρέψει στις νίκες, όμως στην ιστορικά μεγάλη της αντίπαλο Μίλαν το πρόβλημα είναι περισσότερο χρόνιο από ό,τι σε Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Οι «ροσονέρι» δεν έχουν εξέλθει ακόμη από την κρίση στην οποία μπήκε εδώ και χρόνια η ομάδα λόγω των σκανδάλων στα οποία είχε εμπλακεί ο ιδιοκτήτης της, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και ειδικά πέρυσι και φέτος πάει από το κακό στο χειρότερο. Αν και είναι ένα βαθμό πάνω από τη Γιούβε, οι δύο ομάδες ακολουθούν αντίθετη πορεία πλέον, με τη Μίλαν να έχει σοβαρό πρόβλημα μετά και την εντός έδρας συντριβή από τη Νάπολι με 4-0 που τη βύθισε στην 11η θέση ύστερα από επτά αγωνιστικές, ενώ έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο Καμπιονάτο. Μια ακόμη περίπτωση του φετινού κανόνα της κρίσης μεγάλων ομάδων είναι η Μαρσέιγ, που επίσης έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ολιμπίκ της Μασσαλίας είχε τόσο κακό κλίμα στο φετινό ξεκίνημά της ώστε έστειλε στο ταμείο ανεργίας τον σπουδαίο Αργεντινό προπονητή Μαρσέλο Μπιέλσα και προσπάθησε να περισώσει την κατάσταση εν όψει νέας κυριαρχίας της Παρί Σεν Ζερμέν με την πρόσληψη του «δικού μας» Μίτσελ στον πάγκο της. Πενιχρά όμως είναι ακόμη τα αποτελέσματα, αφού η ΟΜ βρίσκεται στη 16η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος με οκτώ βαθμούς από εννιά αγώνες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή