«Οξυγόνο» στην Ελλάδα ο αθλητικός τουρισμός

«Οξυγόνο» στην Ελλάδα ο αθλητικός τουρισμός

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σημαντική πηγή εσόδων για τη χώρα εξελίσσεται ο αθλητικός τουρισμός για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Διεθνείς διοργανώσεις, με κορυφαίες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα αποτελέσουν σπουδαία πηγή εισροής συναλλάγματος και θα ενισχύσουν την οικονομία της χώρας μας. Αλλά και μακριά από το κλεινόν άστυ γίνονται αξιόλογες -και κερδοφόρες- προσπάθειες. Στη Θεσσαλονίκη και στις Σπέτσες διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι τοπικές διοργανώσεις ημιμαραθωνίων με χιλιάδες συμμετοχές που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία.

Την πανέμορφη και χιλιοτραγουδισμένη νυχτερινή Θεσσαλονίκη θα απολαύσουν σήμερα δρομείς από τις πέντε ηπείρους (53 χώρες). Στη νύμφη του Θερμαϊκού και στον διεθνή νυχτερινό ημιμαραθώνιό της θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλούμενοι από τις Μαλδίβες και τη Σιγκαπούρη μέχρι την Κολομβία. Οι συμμετοχές έχουν υπερβεί τις 20.000. Η διοργάνωση ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με 3.500 δρομείς και εφέτος οι συμμετοχές εκτοξεύτηκαν. «Πρόκειται για κάτι μοναδικό. Η πόλη ζωντανεύει. Ολα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα. Η Θεσσαλονίκη είναι ιδανική για νυχτερινό ημιμαραθώνιο. Οι αθλητές διασχίζουν όλο το παραλιακό μέτωπο», δήλωσε στην «Κ» ο γενικός γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής, Γ. Ποδιώτης.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είναι τα έσοδα και από τον Μίνι Μαραθώνιο των Σπετσών. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί για 5η φορά και, όπως λένε οι κάτοικοι του νησιού, τους βοηθάει για να μεγαλώσουν την τουριστική σεζόν. «Θα πάρουν μέρος 12.000 αθλητές. Πέρσι αγωνίστηκαν 2.000 ξένοι και εφέτος ο αριθμός διπλασιάστηκε», μας είπε η πρόεδρος της διοργάνωσης, Μαρίνα Κουταρέλη.

Οι ημιμαραθώνιοι θα δώσουν τη σκυτάλη στο «άθλημα των Ολυμπιονικών». Στις 13 Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες του το κλειστό του Παλαιού Φαλήρου για να υποδεχτεί τα «αστέρια» του παρελθόντος της πάλης. Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές παγκοσμίων και ηπειρωτικών πρωταθλημάτων θα έρθουν στην Ελλάδα, θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους θεατές και θα ενισχύσουν και την οικονομία της πόλης. Οι, μέχρι τώρα, δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις 700 (41 χώρες) ενώ, εκτός από τους αθλητές, θα έρθουν προπονητές, διαιτητές και συνοδοί. «Πιστεύουμε στον αθλητικό τουρισμό και προσπαθούμε να τον προωθήσουμε. Η διοργάνωση δεν θα στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στον Ελληνα φορολογούμενο. Αντίθετα οι επισκέπτες θα αφήσουν συνάλλαγμα στη χώρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και 4ος στους Ολυμπιακούς του 2000, Κώστας Θάνος.

Οι πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου ανήκουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η 33η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 8/11 και, μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις, θα φέρουν εκατοντάδες ανθρώπους στην πρωτεύουσα. Συμμετοχή έχουν δηλώσει 43.000 δρομείς. Από αυτούς οι 16.000 θα τρέξουν στην αυθεντική διαδρομή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή