Λάμψη ολυμπιακών μεταλλίων στο παγκόσμιο πάλης της Αθήνας

Λάμψη ολυμπιακών μεταλλίων στο παγκόσμιο πάλης της Αθήνας

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αστέρια» που έλαμψαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ηπειρωτικά πρωταθλήματα θα «φωτίσουν» από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου το κλειστό του Παλαιού Φαλήρου. Στο όμορφο στάδιο θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων και στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 700 αθλητές και αθλήτριες από 41χώρες. Με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν 47 παλαιστές.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες ελληνορωμαϊκής, ελευθέρας και πάλης γυναικών. Η είσοδος στους αγώνες αλλά και στην Τελετή Έναρξης (13/10) θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Στις παλαίστρες θα βρεθούν κορυφαία ονόματα του παρελθόντος που έχουν κατακτήσει πολλά ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης βετεράνων ανδρών διεξάγεται κάθε χρόνο αλλά στη φετινή διοργάνωση, ήδη, έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών.

Σε ότι αφορά τις γυναίκες, θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά αγώνες ενώ ο θεσμός ξεκίνησε χάρη στην πρόταση της Σταυρούλας Ζυγούρη (4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας) στην παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος. Οι μεγαλύτερες αποστολές θα είναι της Αμερικής (120 αθλητές και συνοδοί) και του Ιράν (100).  «Αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή που αποφάσισαν να πάρουν μέρος στη διοργάνωσή μας τόσα σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας πάλης. Θα δούμε στο Φάληρο αθλητές, οι οποίοι διακρίθηκαν ολυμπιακές διοργανώσεις του παρελθόντος. Θα διεκδικούν με πάθος ένα μετάλλιο γιατί ένας αθλητής που αγωνίζεται για χρόνια, δεν σταματάει να έχει την ανάγκη και την επιθυμία να νικήσει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Οι παλαιοί αθλητές θα έρθουν με τα παιδιά τους αλλά, και κάποιοι, με τα εγγόνια τους. Θα είναι μία γιορτή και καλώ όλους τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν να την παρακολουθήσουν. Υπόσχομαι ότι το θέαμα θα τους αποζημιώσει», μας είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, Κώστας Θάνος.    

Η διοργάνωση του παγκοσμίου διεξάγεται σε μία δύσκολη, για την Ελλάδα, οικονομική περίοδο αλλά δεν θα επιβαρύνει καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα, οι περισσότεροι από 1500 (αθλητές, διαιτητές, προπονητές και συνοδοί) θα αφήσουν στηχώρα μας πολύτιμο συνάλλαγμα. «Εμείς έχουμε ως στόχο να προβάλλουμε και να στηρίζουμε την Ελλάδα. Η διοργάνωση θα αποτελέσει διαφήμιση για τη χώρα και θα ενισχύσει τον τουρισμό της, σε μία χρονική περίοδο που μειώνεται. Γι΄ αυτούς τους λόγους διεκδικήσαμε και φέραμε το παγκόσμιο», τόνισε ο Κώστας Θάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή