«Αντίο» με νίκη και πολλά μηνύματα η Εθνική…

«Αντίο» με νίκη και πολλά μηνύματα η Εθνική…

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 4-3 της Ουγγαρίας στην αυλαία της προκριματικής φάσης του EURO 2016. Παρουσιάζοντας ένα άκρως νεανικό σύνολο, διάθεση και πάθος, έστω κι αν έκανε κραυγαλέα λάθη (και φυσιολογικά για μια ομάδα που άλλαξε τόσα πρόσωπα), η ελληνική ομάδα έδειξε ότι μπαίνει στη νέα φάση της, η οποία αναμένεται να έχει πολλά καινούρια πράγματα.

Το εθνικό συγκρότημα, ήθελε και έπρεπε να κλείσει αυτή την εφιαλτική φάση με τη νίκη της… παρηγοριάς. Ο Κώστας Τσάνας, ξεκίνησε με τους Καρνέζη, Κίτσιου, Μόρα, Παπασταθόπουλο, Σταφυλίδη, Ταχτσίδη, Σάμαρη, Μάνταλο, Φορτούνη, Πέλκα και Μήτρογλου.

Οι διεθνείς μας, μπήκαν με πολύ ενέργεια στο ματς  και μόλις στο 5' ο Σταφυλλίδης μετά από γύρισμα του Κίτσιου, άνοιξε το σκορ. Μάνταλος, Φορτούνης και Πέλκας δημιουργούσαν πολλά ρήγματα στους Ούγγρους, όμως οι τελευταίοι άρχισαν να πατούν την ελληνική περιοχή όσο περνούσε η ώρα. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 26', μετά από σέντρα του Λεάντρο και κεφαλιά του Λάβρενσιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ούγγροι ύστερα από κόρνερ πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 54', με προβολή του Ελεκ και πλασέ σε κενή εστία του Νέμεθ. Η ελληνική απάντηση ήρθε άμεσα. Στο 57' μετά από πανέμορφο συνδυασμό των Μήτρογλου, Μάνταλου, ο Ταχτσίδης, ισοφάρισε σε 2-2. Στο 75', ο Κάλμαρ ξέφυγε από την επιτήρηση των Σάμαρη και Ταχτσίδη και σέρβιρε ξανά στον Νέμεθ γαι το 2-3. Η Εθνική απάντησε ξανά άμεσα. Ο Μήτρογλου πήρε τη μπάλα αφύλακτος στην αντίπαλη περιοχή ύστερα από κάθετη πάσα του Ταχτσίδη και ισοφάρισε σε 3-3 στο 79'. Στο 85' ο Κονέ με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα μετά από σέντρα του Χολέμπας.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Κίτσιου, Μόρας, Παπασταθόπουλος (63' Τζανετόπουλος), Σταφυλίδης (35' λ.τ. Χολέμπας), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μάνταλος (73' Κονέ), Φορτούνης, Πέλκας, Μήτρογλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραλι, Φιόλα, Γιούχαζ, Καντάρ, Λεάντρο, Λόβρενσιτς (62' Νίκολιτς), Έλεκ, Γκέρα (71' Νάγκι), Τζούτζακ (71' Κάλμαρ), Νέμεθ, Μπόντε.

Στα άλλα ματς του ομίλου, η Β. Ιρλανδία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πέρασε ως πρώτη στην τελική φάση του Euro 2016. Aπέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Φινλανδία, ενώ η Ρουμανία πήρε και αυτή το εισιτήριο ως δεύτερη, νικώντας 3-0 τις Ν. Φερόε.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου: Β. Ιρλανδία 21, Ρουμανία 20, Ουγγαρία 16, Φινλανδία 12, Ν. Φερόε 6, Ελλάδα 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή