Mε αναπαράσταση της μυθολογίας η Τελετή Εναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πάλης

Mε αναπαράσταση της μυθολογίας η Τελετή Εναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πάλης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ελληνική μυθολογία, απ΄ όπου έλκει τις ρίζες του το άθλημα της πάλης, θα «ταξιδέψουν» όσοι θα βρεθούν στις 13 Οκτωβρίου (18.30), στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do). Στο εντυπωσιακό δρώμενο, το οποίο, θα σηματοδοτήσει την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης Βετεράνων (13-18/10), παίρνουν μέρος μουσικοί, χορευτές, αθλητές και προπονητές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση θα ξεκινήσει με αναφορά στο μύθο του Δία, την ανατροφή του από τη μητέρα του, Ρέα, ενώ ξεχωριστό χρώμα θα δώσουν οι χορευτές που θα ενσαρκώνουν τους Κουρήτες. Θα ακολουθήσει η Τιτανομαχία και σε αυτό το σημείο η πάλη θα αναδείξει τις μυθολογικές ρίζες της: ο Δίας και ο Κρόνος θα παλέψουν με έπαθλο την εξουσία.

Στην αίθουσα του σταδίου θα γίνει αναπαράσταση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων και οι θεατές θα βρεθούν νοητά στα αρχαία προπονητήρια όπου οι προπονητές είχαν και το ρόλο του παιδαγωγού. Η τελευταία πράξη του δρώμενου θα είναι αφιερωμένη στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το «ταξίδι» της Τελετής Έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης Βετεράνων θα πραγματοποιηθεί με… οχήματα τη μουσική και το χορό. «Πρόκειται για μία εντυπωσιακή παράσταση. Όλοι οι συντελεστές είμαστε εθελοντές ενώ ανάμεσα στους χορευτές υπάρχουν και αθλητές με συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις», μας είπε ο Χαρίλαος Χονδρονάσιος, Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Χαρίλαος Χονδρονάσιος και ο Χρήστος Κόλιας. Την Τελετή Έναρξης θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή