Νέος κύκλος κατηγοριών για Μπλάτερ και Πλατινί

Νέος κύκλος κατηγοριών για Μπλάτερ και Πλατινί

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για νέα, πολύ χειρότερη κατηγορία από αυτήν της «κακόπιστης πληρωμής» θα πρέπει να ετοιμάζονται οι προσωρινώς παυθέντες πρόεδροι της FIFA και της UEFA, Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί αντιστοίχως, σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας.

Ενώ οι κ. Μπλάτερ και Πλατινί κατέθεσαν έφεση για την προσωρινή τους θέση σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες, και η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής της εκλογής νέου προέδρου, η εφημερίδα Daily Mail αποκαλύπτει σχόλιο ανωτέρου στελέχους της διεθνούς ομοσπονδίας ότι υπάρχουν νέα στοιχεία σε βάρος τους στη διάθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA. Τα στοιχεία που έφτασαν στην επιτροπή τις τελευταίες μέρες αφορούν σε οικονομικές ατασθαλίες στα όρια του κακουργήματος και μπορούν να τελειώσουν την καριέρα και των δύο μεγαλοπαραγόντων, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η εφημερίδα του Λονδίνου.

«Πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρότερο απ’ ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί», ανέφερε η πηγή αυτή χαρακτηριστικά.

Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας απάντησε στις κατηγορίες του κ. Πλατινί ότι δεν του επέτρεψε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, χαρακτηρίζοντάς τες «ανακριβείς». Τόνισε μάλιστα ότι ανακρίθηκε επί πέντε ολόκληρες ώρες την 1η Οκτωβρίου και ότι το μαγνητοφωνημένο υλικό καλύπτει πάνω από 50 σελίδες.

Στο μεταξύ οι αποφάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας για προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους κορυφαίων στελεχών της FIFA έρχονται η μία μετά την άλλη. Λίγες μέρες μετά τον τρίμηνη διαθεσιμότητα που επιβλήθηκε στους κ. Μπλάτερ, Πλατινί και Ζερόμ Βάλκε, αλλά και τον εξαετή αποκλεισμό του Κορεάτη Τσουνγκ Μονγκ-Γιουν, χτες ήρθε νέα τρίμηνη παύση καθηκόντων για ένα ακόμη μέλος της «αμαρτωλής» Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA. Ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας της Ταϊλάνδης Γουοράουι Μακούντι ήταν ένα από τα μέλη της επιτροπής που ελέγχεται για την ανάθεση τον Δεκέμβριο του 2010 των διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή