Εχασε την ευκαιρία η Κύπρος

Εχασε την ευκαιρία η Κύπρος

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απειρία της πλήρωσε η Κύπρος, η οποία είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει, μέσω μπαράζ, την πρόκρισή της στο Euro της Γαλλίας, αλλά ηττήθηκε από τη Βοσνία στο ΓΣΠ με 2-3, με αποτέλεσμα οι Βόσνιοι να πάρουν την τρίτη θέση του 2ου ομίλου. Ο Μεντούνγιανιν στο 13΄ με εξαιρετικό σουτ έκανε το 0-1, αλλά οι Κύπριοι αντέδρασαν και με τους Χαραλαμπίδη (32΄) και Μυρτίδη (41΄) ανέτρεψαν το σκορ και για περίπου δύο λεπτά κρατούσαν στα χέρια τους το εισιτήριο για τα μπαράζ.

Ωστόσο, εκεί φάνηκε η απειρία τους, αφού δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, μέχρι το ημίχρονο, αφού ξανά ο Μεντούνγιανιν στο 44΄ ισοφάρισε σε 2-2. Η ποιότητα των Βόσνιων και το άγχος των Κύπριων έφεραν και τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους με τον Ντζούριτς στο 67΄.

Στον Α΄ όμιλο η Ολλανδία ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο την παρουσία της στην προκριματική φάση και θα απουσιάσει από την τελική φάση στα γήπεδα της Γαλλίας. Οι «οράνιε» ήθελαν δική τους νίκη κόντρα στην Τσεχία στο Αμστερνταμ και ήττα της Τουρκίας από την Ισλανδία στο Ικόνιο. Ωστόσο, από το ημίχρονο κιόλας οι Ολλανδοί σταμάτησαν να ζητούν χάρες από τους Ισλανδούς, αφού συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να αποκλειστούν και μόνοι τους. Τα γκολ των Κάντεραμπεκ και Σούραλ έστειλαν από νωρίς την… Ολλανδία μακριά από τα γήπεδα της Γαλλίας. Μάλιστα, οι «οράνιε» που στο περασμένο Μουντιάλ είχαν κατακτήσει την τρίτη θέση, δεν απέφυγαν ούτε την ήττα, αφού οι Τσέχοι παρότι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησαν με 2-3.

Η πιο μεγάλη έκπληξη και ανατροπή, όμως, διεξήχθη στη Λετονία, όπου επικράτησε το Καζαχστάν με 1-0, με αποτέλεσμα να έρθουν ανακατατάξεις στον όμιλο! Η Λετονία τερμάτισε στην τελευταία θέση, γεγονός που ευνόησε την Τουρκία, η οποία με τη νίκη της επί της Ισλανδίας, με γκολ στο 89΄, έγινε στο… νήμα η καλύτερη τρίτη ομάδα όλων των ομίλων, κλέβοντας το εισιτήριο για το Εuro από την Ουγγαρία! Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Ινάν στο 89΄.

Δίλημμα στην Ισπανία

Σε δίλημμα για τη θέση του τερματοφύλακα στην εθνική Ισπανίας μεταξύ του Ικερ Κασίγιας και του Δαβίδ δε Χέα έβαλε ο τελευταίος τον εκλέκτορα των «φούριας ρόχας» Βιθέντε ντελ Μπόσκε, χάρη στη σπουδαία του εμφάνιση στο Κίεβο στη νίκη της Ισπανίας επί της Ουκρανίας με 1-0 προχθές το βράδυ.

Μεγάλη χαρά γνώρισαν και οι Σλοβάκοι που προκρίθηκαν για πρώτη φορά σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τον καιρό του «βελούδινου διαζυγίου» με την Τσεχία και την ανεξαρτησία τους. Ενα από τα γκολ τους στο 4-2 επί του Λουξεμβούργου ανήκε στον Ρόμπερτ Μακ του ΠΑΟΚ. Οι δε Αγγλοι ολοκλήρωσαν την προκριματική φάση πετυχαίνοντας το απόλυτο των δέκα νικών σε ισάριθμους αγώνες.

Τους Ιταλούς τους απασχολεί περισσότερο η διερεύνηση της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Καμπιονάτο, καθώς οι αρχές ελέγχουν κατά πόσο η ελβετική εταιρεία Ινφρόντ πώλησε σε υπερβολική τιμή τα δικαιώματα της Σερίε Α στα κανάλια Sky Italia και Mediaset, παίρνοντας 2,82 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2018. Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόεδρος της Ινφρόντ είναι ο Φιλίπ Μπλάτερ, ανιψιός του παυθέντος προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ!

• Για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 21 ετών, η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε από την Πορτογαλία στην Ξάνθη με το βαρύ 0-4. Ο επόμενος αγώνας για την ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη, που χθες έκανε ντεμπούτο, θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου με αντίπαλο το Λιχτενστάιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή