Συνεχή χτυπήματα στην Ολλανδία, υπερηφάνεια στην Κύπρο

Συνεχή χτυπήματα στην Ολλανδία, υπερηφάνεια στην Κύπρο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή ημέρα ήταν από τις πιο γλυκές για τους Βέλγους ποδοσφαιρόφιλους, και μια από τις πιο πικρές για τους Ολλανδούς.

Το βράδυ της Τρίτης η Ολλανδία έμεινε εκτός του Euro 2016, χάνοντας εντός έδρας με 3-2 από την Τσεχία στον πρώτο της αποκλεισμό από τα τελικά ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από το 1984, όταν και πάλι η διοργάνωση έλαβε χώρα στη Γαλλία. Σα να μην έφτανε αυτό, οι άσπονδοι φίλοι και γείτονες των Ολλανδών, οι Βέλγοι σκαρφάλωσαν χθες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA ύστερα κι από τη νίκη τους με 3-1 επί του Ισραήλ εντός έδρας.

«Ας είμαστε για σήμερα σοβινιστές» δήλωσε ο Βέλγος άσος Βενσάν Κομπανί. «Οι Ολλανδοί έμειναν εκτός κι εμείς είμαστε το νούμερο 1. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι» πρόσθεσε.

Ο Τύπος στην Ολλανδία χαρακτήρισε την παρουσία των «Οράνιε» στην ήττα από 10 Τσέχους «τη χειρότερη εμφάνιση στην ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου», χρησιμοποιώντας και λέξεις όπως «ντροπή», «αποστροφή» και «απογοήτευση» στους τίτλους. Πάντως, ο τεχνικός Ντάνι Μπλιντ, με τρεις ήττες σε τέσσερα ματς, αρνείται να φύγει.

Η Κύπρος λύγισε υπό το βάρος της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής πρόκλησης στην ιστορία της, χάνοντας εντός έδρας με 3-2 από μια Βοσνία την οποία εκτός έδρας είχε νικήσει. Μπορεί να χάθηκε η πρόκριση στα μπαράζ, όμως κερδήθηκε κάτι πολύ σημαντικό για την εθνική Κύπρου: Η πρωτοφανής αγάπη από το φίλαθλο κοινό της Μεγαλονήσου, που παραδοσιακά γύριζε την πλάτη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ασχολείτο μόνο με τους συλλόγους.

Αντιθέτως, μεγάλη χαρά επεφύλαξε η τελευταία αγωνιστική για την Τουρκία. Οχι μόνο εξασφάλισε την τρίτη θέση του ομίλου της με την ήττα της Ολλανδίας, αλλά και προκρίθηκε χωρίς μπαράζ στα τελικά της Γαλλίας, αρπάζοντας με το γκολ του Σελτζούκ Ινάν στο 89΄ τη θέση του καλύτερου τρίτου των ομίλων. Η νίκη των Τούρκων επί της Ισλανδίας (1-0) έστειλε την Ουγγαρία στην κλήρωση των μπαράζ που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Στα μπαράζ θα συμμετάσχουν η Βοσνία, η Ουκρανία, η Δανία και η Σουηδία ως ισχυρές (δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους), και οι Σλοβενία, Νορβηγία, Ουγγαρία και Ιρλανδία ως ανίσχυρες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 12 με 14 Νοεμβρίου, με τις ρεβάνς τρεις μέρες αργότερα.

Τέλος, την παραίτησή του υπέβαλε ο προπονητής του Ισραήλ, Ελι Γκούτμαν, μετά τις αλλεπάλληλες κακές εμφανίσεις και τον αποκλεισμό της ομάδας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή