Ενταση στη συνάντηση της ΑΕΚ με τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας

Ενταση στη συνάντηση της ΑΕΚ με τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση, για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ σε γειτονική έκταση, πάντα στη Νέα Φιλαδέλφεια, έβαλε χθες στο τραπέζι ο δήμαρχος της περιοχής. Η πρόταση εξόργισε τους παράγοντες της ΠΑΕ, που θεωρούν ότι το θέμα έχει κλείσει οριστικά. Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται ότι δεν θα είναι και τόσο απλά για την αδειοδότηση του έργου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κρίνεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου ως αποσπασματική, ενώ εκφράζονται αμφιβολίες αν έχει τηρηθεί η δέουσα διαδικασία αδειοδότησης.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος υπό τον υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη, με τη συμμετοχή του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Αρη Βασιλόπουλου, του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Βαγγέλη Ασλανίδη και του αντιπροέδρου της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Συμφωνήσαμε να φτιαχτεί μια ομάδα εργασίας για να δούμε ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση ανάμεσα στις ανάγκες της ΑΕΚ, τις ανάγκες της πόλης και τους νόμους» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Πάνος Σκουρλέτης.

«Στην αρχή υπήρξε ένταση γιατί μας προτάθηκε αλλαγή θέσης του γηπέδου, σε ένα κομμάτι με σχολεία ή σε χώρο στην περιοχή της Renault», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την «επανατοποθέτηση» βασικών για την υλοποίηση του γηπέδου θεμάτων. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Αρης Βασιλόπουλος επανέλαβε ότι συμφωνεί με τη χωροθέτηση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Θα ήταν ιδανική λύση να μεταφερθεί το γήπεδο κάπου αλλού γιατί θα μειώνονταν οι συνέπειες».

Η πρόταση του δήμου αφορά μεγαλύτερο οικόπεδο σε μικρή απόσταση από την παλαιά θέση, το οποίο θα είχε μικρότερες επιπτώσεις, ωστόσο, προς το παρόν δεν φαίνεται να εξετάζεται σοβαρά. Πάντως, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει κατατεθεί στο υπουργείο (βρίσκεται σε διαβούλευση) φέρεται να έχει σοβαρές πλημμέλειες ως προς την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και τις επιδράσεις στη λειτουργία της πόλης. Επιπλέον, όπως επισήμανε προ ημερών το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας (πρόεδρος η Σύμβουλος της Επικρατείας Καραμανώφ) η διαδικασία διαβούλευσης είναι «άνευ αντικειμένου και αλυσιτελής», καθώς δεν έχει προηγηθεί η εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή