Στο πλευρό του Πλατινί η UEFA, παραμένει υποψήφιος για FIFA

Στο πλευρό του Πλατινί η UEFA, παραμένει υποψήφιος για FIFA

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόλυτη στήριξή της στον προσωρινώς παυθέντα πρόεδρό της, Μισέλ Πλατινί, εξέφρασε χθες η εκτελεστική επιτροπή της UEFA σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας της, Τζάνι Ινφαντίνο τόνισε ότι ο κ. Πλατινί παραμένει υποψήφιος για την προεδρία της FIFA και ζήτησε να ξεκαθαρίσει το θέμα που κηλιδώνει τη φήμη του Γάλλου παράγοντα έως τις 15 Νοεμβρίου.

Ομοφώνως, οι 54 ευρωπαϊκές εθνικές ομοσπονδίες δήλωσαν ότι στηρίζουν τον κ. Πλατινί, που την περασμένη εβδομάδα τέθηκε σε προσωρινή διαθεσιμότητα για 90 μέρες από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA για την «κακόπιστη πληρωμή» που έλαβε το 2002 από τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας Ζεπ Μπλάτερ.

Επιπλέον, ο κ. Ινφαντίνο -δεξί χέρι του προέδρου της UEFA- υπογράμμισε το δικαίωμα του κ. Πλατινί να αντιμετωπιστεί δικαίως και να έχει την ευκαιρία να καθαρίσει το όνομά του, ζητώντας να έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την πληρωμή των 2 εκατ. ελβετικών φράγκων στις επόμενες 30 μέρες. Επισήμανε ακόμη ότι ο κ. Πλατινί θα διεκδικήσει κανονικά την προεδρία της διεθνούς ομοσπονδίας και ότι δεν πρέπει η προγραμματισμένη εκλογή για τις 26 Φεβρουαρίου να αναβληθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή